fbpx
И аз съм човек

Никой да не мърда! Майко Мила избира подаръци вместо вас

6 декември 2023
жена опаковки подаръци

Кога беше ноември и Коледа изглеждаше все пак достатъчно далече, кога изведнъж минаха първите дни от декември и започнахме да чуваме оня досаден глас, който дудне „ПОДАРЪЦИ… НЕ СИ КУПИЛА ПОДАРЪЦИ… ПАК ЛИ ЩЕ КУПУВАШ ПОДАРЪЦИ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ, МЪРЗЕЛАНО??“.

На нас, разбира се, много ни се иска да ви се представим като някакви супер организирани и предвидливи хора, които купуват коледните подаръци още през юни, опаковат, надписват ги и от Петровден нататък само чакат да дойде Коледа, за разлика от ДРУГИТЕ ХОРА, КАТО ВАС, които на 19 декември още се туткат, блеят и накрая пазаруват в паника каквото е останало по сайтовете и магазините, чакат дванайсет часа на опашка пред куриерските фирми, увиват криво-ляво подаръците с каквато хартия им попадне пред очите, а на 25 декември се чувстват като участници в прехода Ком – Емине – пребити, с мазоли и сплъстена коса, заклевайки се, че догодина ВЕЧЕ ще организират коледния шопинг навреме.

Много искаме, но не можем, защото ние сме хората от втората половина на горното изречение. А тия, дето си купуват подаръците през юни, дори не искаме да ги познаваме. И тъй като догодина всъщност дойде, и – хелоу – първите дни на декември вече минаха, ви предлагаме да се хванем за ръце и да се насочим към Answear, защото тази година заедно направихме специална шопинг селекция точно за такива като нас.

Тя ще ни помогне да се справим наистина страхотно с избирането на подаръци (демек, да купим неща, които реално ще се харесат на човека, на когото ги подаряваме), ще ни спести много нерви, които можем да вложим в друго – например да крещим по останалите участници в движението по пътищата през зимата, и най-вече – ще ни остане време да изберем нещо и за себе си. Защото и ние сме хора, и ние може нещо да си пожелаем тази Коледа, и дори да си го купим или да го заврем в очите на партньора ни и да кажем „ЕТО ТОВА, ТОВА ИСКАМ ЗА КОЛЕДА, ЗАПОМНИ ЛИ ДОБРЕ??“ (или както там си обсъждате коледните желания вкъщи).

Започваме, седнете удобно някъде, сипете си едно питие или една супа и давайте да отмятаме тия подаръци овреме.

Steamery Ръчен уред за гладене с пара Cirrus No.3 Iron Steamer

Знаем, че никоя от нас няма да спечели състезанието „Гладачка на годината“ и именно затова ви препоръчваме да не се занимавате с глупости, а да се обзаведете с модерен уред, с който можете да гладите както пердета, така и гащи почти неусетно. А най-добре да закачите гащите на пердето и да гладите двете едновременно.

Количка за пазаруване Reisenthel Carrycruiser, 40 L

Дайте да се разберем – докога ще ги мъкнем тия бохчи с кашкавал и кисело мляко, с които се прибираме поне три пъти седмично от супермаркета? Ако искаме да приличаме повече на европейски лейдита, а не на ония клети магарета от Санторини, ви предлагаме да си вземете тази великолепно красива количка за пазаруване и да смаете всички в квартала, като се появите пред витрината с прясна риба като Пепеляшка с каляската. По пътя дотам ще трябва да се съобразяваме с типични български дадености като дупките с кал по тъмните улици и автомобилите, които ни обливат с кал, защото влизат в дупките с кал, но това да не ви отказва. Обличате се, грабвате си количката и го живеете тоя живот с достойнство и елегантност.

Сервиз за 4 души Bloomingville (12 броя)

Не си мислете, че това са от ония сервизи, дето бабите ни ги пазеха и предаваха като чеиз на майките ни, пък те – на нас. Този е НАИСТИНА красив и си струва да го подарите на някого, който ще го оцени и ще го въведе в употреба. Защото животът ни е даден, за да си носим новите дрехи и да си ядем в новите чинии, а не да ги крием по шкафовете 80 години. 

Чанта Patrizia Pepe

Нямаме представа от какво точно имате нужда тази зима и ако и вие нямате, но ви се иска да си купите нещо, за да се поглезите, вижте това произведение на изкуството. Една жена винаги трябва да има поне една подобна чанта в гардероба си, за да не потъва в усещането, че е някакъв обслужващ персонал, който съществува, за да крещи на децата да стават и лягат в продължение на 15 години. Винаги в тежки моменти, в които искате да изоставите всичко и да заминете за Папуа Нова Гвинея, можете да си слагате тази чанта, да излизате демонстративно от вкъщи и да ги оставяте да треперят от страх дали ще се върнете. Чантата е подходяща и да си носите чук – съвременната жена винаги трябва да чук у себе си.

Часовник Tous

Това направо го показвайте на мъжа си и да се оправя.

Пуловер Guess

Пуловерът е най-типичният подарък за мъжете по Коледа. Дето се вика – която не е подарявала пуловер на мъжа си, е спорно въобще имала ли е мъж. Тук сме подбрали един по-специален пуловер за силни мъже, които нямат против да ходят с бродирани мечета на гърдите си. Ако го сложи и си ходи с него на работа, да знаете, че е вашият човек.

Памучен пуловер Polo Ralph Lauren

Ако сте истински отдадена на любимия и сте го обзавела с пуловер с мечета, можете да го подкрепите, като и вие се облечете с пуловер с мечка (или поне на нас това ни изглежда на мечка). Така ще си бъдете едно мечешко семейство, което броди из зимна София и си търси други мечки, с които да си правят мечешки неща.

Шапка с вълна Lauren Ralph Lauren

Шапката през зимата е като шапката през лятото, както би казал Божинката, и ние напълно го подкрепяме. Тия уши и този мозък трябва да ни служат дълги години, затова обвийте ги в хубава вълнена шапка и си ги пазете. Тази шапка е чудесен подарък и ще бъде високо оценена от всеки.

Раница MICHAEL Michael Kors

Никога не сме разбирали жените, които ходят насам-натам с такива малки ранички. Не може ли да побере торба цимент и два чифта обувки, значи раницата просто не е за нас. Но ние знаем, че другите жени съществуват на този свят и имат право да си носят почти невидимите раници, затова, ако трябва да купувате подарък на такава жена, ето ви една подходяща идея. Можете, за ефект, да извадите тази раница от вашата собствена – като фокусниците, които вадят зайци от шапката си.

Копринено шалче Polo Ralph Lauren

Помните ли мечешкото семейство отпреди два–три абзаца? Ако искате да станете част от него и да ходите като организираните туристически групи, този копринен шал с мечка на него ще ви отреди място в групата.

Чорапи Polo Ralph Lauren (3 броя)

Това вече се превръща в някаква мечешка секта, но ето – можете да влезете в нея и с тези мечешки чорапи и като се съберете всички, да си направите партия. 

Вълнена жилетка BOSS

Ето нещо напълно традиционно – без мечки, без жирафи, без нищо, което може да притесни някой по-консервативен мъж – партньор, баща, син. Взимайте смело, защото с този подарък не можете да сбъркате.

Часовник и калъф за карти BOSS

Тук дори няма какво да обясняваме – всеки мъж трябва да си има часовник и калъф за карти за баланс. Особено ако сте му подарили и пуловер с мечки, с който трябва да се появява от време на време.

Детска играчка Konges Sløjd

Забравихте, че имате деца, нали? То така става – човек се отнася в мечки и мечти и изведнъж – леле, а детето? Спокойно – и за него има. Например това пиано, изработено от естествено дърво – да си дрънка с кеф. Не се притеснявайте, има само около шест клавиша, тоест няма да изнася непоносими концерти часове наред.

Детски комплект Mayoral

Ако все пак не искате да причинявате на другите това, което сте си причинили на себе си, подарете на децата на приятелите си нещо безопасно. Комплект дрехи например е абсолютно безшумен и практичен подарък, на който всички ще се зарадват – и родителите, и детето.

Детска шапка с козирка Tommy Hilfiger

Още една идея за подарък, който няма да бъде заключен в шкаф от родителите и ваден само на рождените дни на детето. Шапката е един от най-нужните аксесоари през зимата, освен това децата ги губят непрекъснато, така че колкото повече шапки, толкова повече шапки.

Детски ски ръкавици Gosoaky

Каквото казахме за шапката, важи в пълна сила и за ръкавиците. Тези специално са толкова красиви, че чак завиждаме на малките ръчички, които ще се топлят в тях тази зима. ДАНО СИ ЗАГУБИТЕ РЪКАВИЦИТЕ (хохохохо).

И накрая – ако всичко дотук не ви е било достатъчно, бързо бягайте в Xmas Gifts Pop-up Store и си изберете измежду 1394 други идеи за подаръци. И знайте, че всичко, което поръчате, може да бъде опаковано от Answear по прекрасен начин, така че опаковката да носи радост и на вас, и на човека, на когото подарявате (а не срам и ужас, както винаги досега).

Весела Коледа, хора!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross