fbpx
И аз съм човек

Майко Мила и Trastena дават стипендии за aMBA

10 септември 2021

15 септември наближава, а с него и реалната заплаха първият учебен ден да се окаже и последен и децата отново да си останат да учат вкъщи. Чукаме на дърво, за да пропуснем този сценарий. Но само при мисълта за дистанционно обучение и родители и деца на видео разговори, затворени вкъщи в един и същи исторически момент, ни иде да си сипем нещо (освен пепел на главата, разбира се).

Но понеже вече свикнахме да живеем в това, което в началото ни се струваше за малко и временно, ще пробваме да не се отдаваме на твърде мрачни мисли. Вместо това ще ви споделим, че е време за новото кандидатстване за aMBA програмата на The Business Institute, за която и този път ще подкрепим със стипендии трима от вас, мили майки и бащи.

И ако ви се струва, че сега не е моментът за нещо подобно, позволете ни простичко да ви попитаме: А КОГА?! Нима вече не стана ясно, че никога няма удобни моменти за нищо. Всичко се случва както дойде и е въпрос на лично желание (и организация!, да не забравяме) да успеем да вместим грижата за себе си и собственото си развитие покрай всичко друго по-важно на този свят.

Ще се съгласите обаче, че по-важни от децата ние нямаме. А за да са добре те, е хубаво да сме добре ние - просто е. А ние можем да сме добре, ако не подтискаме себе си и смелите си идеи, а им разорем почва, на която да покълнат. И това ще е едно от най-хубавите неща, които можем да направим за децата си, защото ще им дадем вдъхновяващия пример как никога не е късно да действаш и да осъществиш мечтите си.

Така че ако и вие имате някакви страхотни бизнес идеи, които винаги оставяте на заден план заради нещо много по-важно, по-добре спрете. Никога нищо няма да е съвсем наред. Никога нищо няма да е точно както си го представяте. Никоя планета няма да си направи труда да се подреди точно така, че да ви е удобно именно на вас тъкмо в този момент да започнете личния си предприемачески път. То ако ставаше така… 

Успехът идва с преодоляването на предизвикателствата и само и единствено, след като си имал смелостта да скочиш. А в случая с мениджмънт програмата alternative MBA (aMBA) на The Business Institute не се изискват особени усилия, нека си го признаем. Само кандидатствайте, а партньорите ни от Бизнес Институт ще ви помогнат с много практически знания да надградите собствените си умения и да заздравите мотивацията си за бизнес развитие. 

Това е програма, която обединява мотивирани, търсещи и действащи професионалисти, за които по-ценни са реално приложимите умения от „тежестта“ на дипломата. Именно за това ние от Майко Мила! и страхотните ни приятели от Trastena ще подкрепим трима от вас, които искат да заложат на своите смели бизнес идеи и предизвикателни проекти. 

И този път даваме три стипендии: една, покриваща 90% от таксата за aMBA програмата, и още две, покриващи по 50%. И трите стипендии са за програмата, започваща на 28 октомври, и са валидни за целия 9-месечен курс на обучение. През това време казусоносител е именно Trastena и няма как да ви опишем колко завиждаме на всички, които ще се докоснат до бизнес предизвикателствата на една от най-интересните компании у нас.

За alternative MBA

aMBA стартира в края на октомври 2021 г. Програмата се състои oт два семестъра и включва 9 дисциплини. Есенният семестър се провежда в периода октомври 2021 г. – февруари 2022 г., а пролетният в периода март 2022 г. – юни 2022 г. Сесии се провеждат присъствено и онлайн в удобно за работещи време – привечер и през уикендите.


По време на програмата участниците ще се докоснат до:

  • реален казус на Trastena и други компании – български и чуждестранни, действащи на българския пазар;
  • разглеждане на бизнес решения в 360-градусова холистична перспектива през призмата на различните функции в компанията;
  • работа върху бизнес казусите на участниците с помощта на съвременни и иновативни бизнес инструменти за анализ и вземане на решения;
  • ценни преживявания, фокусирани върху развитие и допълване и структуриране на бизнес и лидерски умения и практично приложение в професионалната реалност и проекти на участниците;
  • общността от над 180 професионалисти съмишленици в растящи и стартиращи бизнеси от всички браншове и индустрии, преминали през аМВА програмата, както и връзка с други хиляди алумни на The Business Institute.

Ще се срещнете с мотивирани работещи хора, с различни умения, бизнеси и гледни точки, с които да обмените опит и идеи и да стигнете заедно до най-ценните бизнес прозрения. Екипът на aMBA включва фасилитатори практици и гост-говорители с богат опит в областта на мениджмънта, предприемачеството и развиване на бизнес.

Кандидатстване

За да кандидатствате за стипендиите, трябва да попълните специален онлайн въпросник на платформатата на The Business Institute. После ние от Майко Мила заедно с приятелите ни от Trastena и партньорите ни от The Business Institute ще подберем кандидати на база отговорите им. След това избрани кандидати ще бъдат поканени и на интервю. И на финала на трима от вас ще бъдат предложени стипендии.

На губете време, защото срокът за кандидатстване е 5 октомври 2021 г., а имената на победителите ще бъдат обявени на 11 октомври 2021 г.

Късмет на всички – нека кандидатстването започне СЕГА, че друго удобно време просто няма.


А ако все още се чудите дали аМВА е за вас, прочетете какво ни разказа преди време една от участничките в програмата – Яна, която наред с осиновяването на дъщеричката си, съосновава първия у нас кабинет за термография.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross