fbpx
Новини

Майка се сбива с пума, спасява 5-годишния си син

14 септември 2021

Пума нападна 5-годишно момче в Южна Калифорния и е била застреляна от служител в Отдела за диви животни на Калабасас, пише The Guardian.

30-килограмовата пума напада момчето, докато то играе пред дома си, и го влачи над 40 метра из двора, съобщават от Отдела за диви животни и риба на Калифорния.

Момчето е със сериозни наранявания по главата и тялото, но е в болница в Лос Анджелис в стабилно състояние.

“Истинският герой в историята е майката на детето, защото тя всъщност е спасила живота на сина си”, казва капитан Патрик Фой.

Майката е била вкъщи, когато чува суматохата. “Тогава изтичва навън и започва да рита и да удря с голи ръце пумата и така успява да я прогони”, разказва капитанът. 

Родителите веднага закарали детето в болница, където органите на реда били уведомени за нападението, и на мястото на атаката бил изпратен служител от Отдела за диви животни. 

Когато пристигнал до къщата, служителят открил пумата, скрита в храстите, съскаща и с уши назад.

“Заради поведението на животното и заради близостта до мястото на нападението служителят преценил, че е много вероятно точно това да е пумата, нападнала детето, и в името на обществената безопасност застрелял животното на момента”, се казва в изявление на Отдела за дивите животни.

Последващи ДНК тестове потвърдили, че това е пумата, нападнала момчето. Още една пума била заловена и упоена в близост, но после пусната в природата, след като тестове потвърдили, че тя няма общо с нападението над детето.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross