fbpx
Новини

Любов, вино и преживелици като на кино в Lumina Park

2 февруари 2024
Lumina Park

Ако сте от онези, които обичат виното, но не изключват любовта, или пък я изключват, но това не им пречи да се черпят с вкусно вино, Lumina Park e вашето място за Свети Валентин, Трифон Зарезан или за двете взети заедно.

Lumina Park отвори врати през октомври миналата година и преди официално светлините да загаснат на 25 февруари, изникват още някои изненади, отстъпки и възможности за едно по-различно отбелязване на празника, посветен на любовта и виното.

Разположен в покрайнините на София, паркът разкрива привлекателна гледка към града. До 25 февруари ще може да се разходим из светещите очертания на фигури в ретро костюми, горски и морски животни, растения и звездни обекти, пренасящи ни в съвсем различна вселена, напомняща не една филмова история.

Не е изключено в подобна атмосфера да се замислите дали не сте прекалили с напитките, но просто дишайте – магичният вид е дело не на вашето въображение, а на това на полските художници Марта Мулава и Ярослав Козиара.

Разходката из парка на 14 февруари открива чудесна възможност всеки влюбен да сподели с половинката си чаша хубаво вино. А всеки почерпен, не се знае, може пък да намери любовта. (В случай че я търси, разбира се.)

За напитките ще се погрижи гостуващ бар, който ще предлага специална селекция български вина, както и подобаващото за сезона греяно вино.

Отделно ръкавицата е хвърлена към влюбените, които ще могат да напишат послание на половинката си, и да споделят романтични моменти заедно, които да запечатат завинаги.

Lumina Park

Над 130 светлинни и 3 арт инсталации из откритото пространство са чудесен декор за създаване на собствената ви история и перфектен шанс тези моменти да бъдат от онези, които да разказвате на внуците. (Е, може да им спестите детайлите.) Разходката из парка се удължава и с час.

Паркът ще работи от 17:30 до 23:00 часа и последните посетители ще могат да влязат до 22 часа.

Lumina Park посвети този сезон и на места кауза, която подкрепя. Радваме се, че това е нашето социално предприятие Оле Мале, което помага на родители на деца с увреждания да работят.

Всеки посетител може да помогне на каузата, като купи картичка и пощенска марка, предлагащи се на касата в парка, а 50% от цялата сума от продадените картички ще отиде в подкрепа на Оле Мале. Освен че можете да си купите картичка, е хубаво и да я надпишете и да я изпратите на някого. Всяка седмица картичките се разпращат до адреси в цяла България. И това ако не е романтично...


Отварянето на парка може да бъде повлияно от метеорологичните условия. Следете сайта и социалните профили на Lumina Park за актуална информация.

  • Паркоместата в рамките на Ботаническата градина са ограничени, а пропуск за автомобили можете да купите само онлайн.
  • За тези, които ще предпочетат градски транспорт – до парка се стига с линия 111, а входът е на няколко метра от спирката:
    автобус 111, посока Люлин – Младост – спирка „Ботаническа градина“
    автобус 111, посока Младост – Люлин – спирка „Разклона за Драгалевци“

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross