И аз съм човек

Къде да се спасим от зомби апокалипсис

23 септември 2021

Има едно място, което е идеално за оттегляне в случай на война с биологично оръжие, вледствие на която по-голямата част от световното население се зарази от мистериозна болест и се превърне в зомбита. Нарича се Тридранг (на исландски - Þrídrangaviti) и е фар, намиращ се накрая на света и малко след това. 

Намира се на един от Уестманските острови, който, както виждате и сами, не е с кой знае каква площ. Това е на почти 10 км от Исландия. Освен това си има и собствена Facebook страница, на която може да се следи какво се случва в Тридранг. Не че е много.

Смята се, че е един от най-изолираните морски фарове в света. Със сигурност е страшен и подтискащ. Построен е през 1939 г. без хеликоптери, което не можем да си и представим как точно става.

Днес има и хеликоптерна площадка, но в миналото, когато такива екстри са били немислими, пазачът на фара и отивал на работа с лодка, а после е трябвало да се покатери по скалите.

Ето какво разказва човек, участвал в строежа на фара:

“Първото нещо, което трябваше да направим е да построим път нагоре по скалата. Събрахме само опитни планинира от Уестманските острови. Донесохме дрелки, чукове, вериги и карабинери. 

Като стигнаха близо до върха, нямаше къде да се хванат за скалата, затова един заставаше на колене, а друг стъпваше върху гърба му, а третият се покатерваше върху другите двама, за да стигне ръба на скалата. Не мога да ви опиша какво ми беше, докато гледах тази изключително опасна процедура.”

И на нас не ни се мисли, но ето че днес има чудесна постройка, кацнала на върха на скалата, идеална за самоизолация. Било от зомбита, било от деца… Има ли разлика въобще?

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross