fbpx
Животът с деца

Купуване на детски обувки онлайн: мисията възможна

16 септември 2021

Сигурно няма майка, която да не се е умилявала поне веднъж пред гледката на мънички детски маратонки с размерите на пакетче масло. Може би само майките на три и повече деца не се размекват, защото са купили толкова много маратонки, джапанки и сандали, че са претръпнали към цялата тази история.

За останалите обаче, детските обувки изначално са източник на много радост и мечти, насочени към малките крачета, които ще се учат да правят първите си крачки, ще се спъват, падат и стават, и така няколко години. 

След тези първи трепети започва и лекото учудване при откритието, че маратонката, която е ставала на малкия крак преди 2 седмици, вече му стиска. Започва се едно купуване на нови обувки през кратки интервали, докато накрая у клетата майка не се настани едно отчаяние заради постоянно растящите крака и нуждата те непрекъснато да бъдат обувани.

„Баба ти все с нови маратонки е ходила!!“, си казват наум някои, но дори и те съвестно отиват в магазина и вземат сандали следващ номер, за да може кракът на детето да се развива добре, да няма мазоли и въобще да е ортопедично издържан, а не повреден заради това, че майката е стисната.

Така, докато се усетите, детето вече е извъртяло пет чифта маратонки 19-ти номер, 3 чифта 21-ви и така нататък до 33-ти, по което време то вече върви на собствен ход, тича, ходи на ръце, премята се и въобще е като един непрестанно въртящ се пумпал с огромни крака, който спокойно прави по 10-12 000 крачки на ден.

Майката, разбира се, също прави не по 10 000, а по един милион крачки на ден и непрестанно мисли откъде да намери следващия чифт обувки, защото то и това не е лесно. Всеки, който е търсил детски обувки, знае, че или няма номера, или няма цветове, или има и от двете, но на непоносими цени – и тогава идва ден, в който майките откриват eMAG и тяхната категория за детски обувки.

Първоначално може и да се шокирате при вида на над 2000 модела детски обувки и малко дори да ви се завие свят, но когато се опомните, ще изпитате облекчение. Защото преди всичко това изобилие слага край на издирването и на обикалянето, а и защото можете на едно място да намерите каквото ви трябва – от розови кожени маратонки с велкро лепенки до обувки за футбол. От вечните класики на спортните обувки до последен крясък на детската мода.

По някои от моделите със сигурност ще ви изтекат очите и ще ви се иска да ги има и в 39-ти номер, но да знаете – няма ги. Само до 22-ри са.

Не сте фенове на изкуствените материи? Сред многото намалени модели има повече от достатъчно, направени от естествени материали – просто трябва да си отделите малко време, за да ги разгледате. Със светлоотразители, със скрити връзки, с велкро, без закопчаване, зелени, лилави, бели, с принт – каквито и да са изискванията ви, няма как да не ги видите изпълнени.

Един жокер – използвайте филтрите на платформата, които са много функционални. След това няма какво повече да ви обясняваме – влизайте онлайн и почвайте да си избирате. Ако сте много търпеливи, даже може да викнете детето и заедно да пазарувате – с надеждата, че като си ги е харесало само, току виж ще си ги пази повече. А черешката е, че ако случайно размерът не му стане, връщането е изключително лесно и безплатно.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross