fbpx
И аз съм човек

Красотата под различен ъгъл

24 септември 2021

Тя се казва Даней Мерсер и е един от инфлуенсърите в Инстаграм, които можем да си позволим да следваме съвсем спокойно. Не че другите не можем да си ги следваме спокойно, не! Просто понякога филтрите и ъгълът на светлината играят прекалено голяма роля в снимките, които бюти инфлуенсърите постват, като това създава малко грешна представа за едни безкрайно съвършени хора, стъпващи по тази земя.

Мерсер има смелостта да покаже, че не всичко е такова, каквото изглежда на една снимка, качвайки свои фотографии в перфектна и в не чак дотам добра форма. Уловката е, че снимките са правени в един и същи момент - само че ъгълът на заснемане е друг. 

Журналистката, която живее в Дубай, има 2,4 млн. последователи. Мерсер е абсолютен хит заради трезвата представа за тялото си и опитите си да покаже как едно съвсем несъвършено, но здраво тяло може да изглежда красиво във всяка ситуация.

Никак не се притеснява да покаже стриите и целулита си - тъкмо обратното. Снима се нарочно с тях, за да видят последователите ѝ, че този перфектен корем трае точно едно гълтане въздух време.

“Кога за последно казахте нещо хубаво за тялото си?”, пита тя в един свой пост. “Кога благодарихте на силните си крака? Направихте комплимент на прекрасните си ръце? Показахте любовта си към голямото си, красиво сърце?

Струва ми се, че понякога в живота можем толкова много да се концетрираме върху недостатъците си, че да забравим да се радваме на нещата, в които сме страхотни.”

Даней подчертава, че правим това не само с телата си, а с всичко в живота, затова трябва да се погледнем честно и да се оценяваме честно. 

И като говорим за честност, едно от нещата, с които Даней е истински полезна, е изобличаването на безкрайно редактираните изображения, като показва нагледно как това се случва и със снимки, и във видео. 

Струва ни се, че подобно здравомислещо отношение към тялото, може да е само полезно - не само индивидуално, но и обществено.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross