fbpx
Животът с деца

Кралицата на реда се предаде пред хаоса, създаван от децата ѝ

30 януари 2023

Кралицата на реда Мари Кондо се е предала пред хаоса, генериран от собствените ѝ деца. Това признава самата тя в уебинар, посветен на най-новата ѝ книга. Книгата се казва Kurashi at Home: How to Organize Your Space and Achieve Your Ideal Life („Кураши в дома на Мари Кондо: Как да организирате пространство си и да постигнете идеалния си живот“).

„Домът ми е разхвърлян. Но начинът, по който прекарвам времето си, е правилният за мен в този етап от живота ми“, казва тя, цитирана от Washington Post.

„Досега бях професионален подреждач и давах всичко от себе си, за да поддържам дома си в ред по всяко време. Общо взето се отказах от това по подходящ за мен начин. Сега осъзнавам, че за мен е важно да се наслаждавам на времето, прекарано с децата у дома“, добавя 38-годишната Кондо.

Проваленият перфекционист

„Преди бях перфекционист, но е трудно да бъда такава заради децата. Толкова много неща са извън моя контрол“, признава тя. „Надявам се, че моята откритост по темата ще помогне на другите да се примирят с невъзможните стандарти. Отказах се от перфекционизма преди известно време“, добавя Кондо.

Кралицата на реда стана майка за трети път през 2021 г. Тя и съпругът ѝ Такуми Кавахара имат две дъщери и един син.

Кондо се превърна в нарицателно чрез своя метод на организация KonMari. Тя твърди, че е помогнала на хиляди нейни последователи да изчистят домовете си и да преобразят живота си. Бестселърът ѝ The Life Changing Magic of Tidying Up е продаден в повече от 10 милиона копия и е преведен на 40 езика. Сериал по Netflix от 2019 г. също спомогна тя да се превърне в икона на подредените хора.

В новата си книга, излязла преди три месеца, Кондо обсъжда японската идея за kurashi (начин на живот). „Да подреждаш означава да се занимаваш с всички „неща“ в живота си. И така, какво искате да подредите?“, пише тя за Washington Post.

Въпреки това преди три години Кондо си признава, че „понякога прекалява“. „Имаше време, когато графикът ми беше толкова натоварен, бях физически и психически изтощена. Освен това бях бременна с първото си дете и напрежението се отрази на ума и тялото ми. Понякога не можех да контролирам емоциите си и избухвах в сълзи в края на деня“, обяснява тя пред People.

Така че спокойно - дори Мари Кондо се отказа да подрежда, какво остава за нас!

Снимка: flickr.com/ RISE

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross