fbpx
Истории от лято 2022

Кой печели награди от Майко Мила и Неда Малчева

23 септември 2022

Никак не ни се искаше това лято да свършва. Затова решихме да го хванем за ръка и да си го затворим в рубриката “Истории от лято 2022” и да си ги четем, когато ни стегне шапката. (Което е почти през цялото време, но вие не казвайте на никого.) 

Предложихте ни да ни разкажете вашите великолепни, шантави, пълни с пясък, море и други субстанции, леко изнервени летни дни. В замяна обещахме подаръци от нас, Майко Мила, и от любимата ни Неда Малчева.

И сега дойде моментът да обявим победителите. Голямата награда отива при един от вас, който ни просълзи от смях с текста си.

И това е…

Неговото име…

(В случая е “нейното”, но да не разваляме съспенса.)

ЕЛИЦА ПЕТРОВА!

Елица ни разсмя от сърце и с глас с нейната история “Пътят към плажа е постлан с добри намерения”. Освен че ни разсмя, ни и припомни някои подобни епизоди от живия живот, който жив живот ни се е случвал на нас лично с пълна сила.

Елица получава книгата на Неда Малчева “Ще видиш ти, като родиш”, двете книги на Майко Мила – „Да оцелееш като родител“ 1 и 2, пътеводителя “Стигнахме ли вече”, както и книгата на Красимира Хаджииванова „Животът от нещата“, плюс тапи за уши, безценно шишенце валерианови капки и чаша с дизайн от Неда Малчева.

Честито, Елица! Продължавай в същия дух и ни пиши още текстове - ще четем с огромен кеф!

Това не е всичко, приятели! (Както се казваше в едно любимо детско.)

Имаме и поощрителни награди за раздаване. Бяхме обявили, че ще ги дадем на десет от вас. Но получихме десетки имейли с истории, разкази, снимки, дори  стихотворения, решихме, че не можем да се лишим от удоволствие да отличим малко повече от вас в този конкурс. Затова избрахме 12 души, които да получат поощрителна награда - чаша с дизайн от Неда Малчева. 

Ето ги и тях заедно с публикуваните текстове:

Дияна Танева – Парадоксът на една почивка

Стела Генчева – Три години почивка 

Яна Палагачева – На Градина след 30 

Ния Йотова – Не на 20, а на 12

Десислава Ангелова – „Почивката” и други особености при дете с хистаминова непоносимост

Деница Гроздева – Джонатан Ливингстън Чайката – българско издание

Нели Калайджиева – “Горката жена…”

Ванина Хаджиева – Почивка с малко дете (и куче) – няма

Елена Стоянова – На път с херувимче 

Магдалена Трифонова – Нямам търпение лятото да свърши, за да си почина

Елена Стоянова – Хич не ги гледате тия деца…

Борис Дренков – История с един газов котлон, един морски бряг и никаква вода

Всички те ще получат чаша с дизайн от Неда Малчева. Чашата е прекрасна, защото не се вижда какво точно си сипвате в нея, освен това е достатъчно голяма, за да удържи на всякакво напрежение, ако разбирате какво имаме предвид.

Благодарим на всички, които се включиха в историите на лятото!

Беше супер забавно и със сигурност ще го повторим догодина с ново лято и с нови награди. 

Ще се свържем с всички победители, а всички текстове, участвали в конкурса, можете да прочетете в рубриката ни “Истории от лято 2022”. 

Официално закриваме лятото!

ЗАКРИВАЙ!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross