fbpx
Новини

Когато половинката ти те “гони” два пъти месечно, за да си починеш

22 юли 2021

Какво точно значи “да се погрижиш за себе си?” За един това е ексклузивната възможност да се изкъпе необезпокоявано за между 5 и 7 минути максимум, за друг е 5+-звездно преживяване на Малдивите, за трети е скачане с парашут, бънджи, ластик или друго. 

Когато си в семейна двойка обаче, грижата за себе си е от изключителна важност за добруването на цялото семейство. Колкото са по-щастливи и спокойни родителите, толкова по-щастливи и спокойни са децата.

Има научни изследвания, които свидетелстват, че едно дете, растящо с щастлива и спокойна майка, успяваща да се погрижи за себе си и собственото си удовлетворение, има възможност да развие потенциала си в много по-голяма степен.

И в тази връзка ви споделяме един пост за семейни двойки, в които мъжът решава едва ли не да изтика жена си от къщата, за да може да се погрижи за себе си. Това става ясно от Reddit разговор, за който съобщава Parents

Колко е важно да се погрижиш за себе си

Потребителят споделя, че “изритва жена си поне два пъти месечно от вкъщи”. Това звучи малко шокиращо, но той после обяснява защо го прави. Ето какво споделя:

“Работя 4 дни по 10 часа на ден, което означава, че имам 3 дни почивка всяка седмица. Жена ми е вкъщи с трите ни деца - на 2, 4 и 15 години. 15-годишното обикновено си е самодостатъчно, но и изискващо внимание по негов си начин. 

2-годишното и 4-годишното не се държат винаги по най-добрия начин и много често изтощават съпругата ми емоционално, физически и психологически. 

Това, което започнахме да правим, е, че си разменяме домашните задължения - аз се занимавам поне 3 часа всяка втора събота с моите си неща, а през нейните часове в събота тя прави каквото иска с приятели (спа, масаж). 

Някои дни са много по-тежки от другите и тогава направо я изритвам от вкъщи и ѝ казвам да не се прибира преди 7 вечерта. Обикновено това ѝ дава поне два часа лично за нея в тези по-трудни дни.”

Изводът

В заключение човекът казва, че семейният живот не се върти само около децата, и че съпрузите също имат нужда и заслужават свое лично време. Освен това призовава останалите, ако имат възможност, да не се колебаят дали да не “изритат” половинката си от време на време. 

Ние подкрепяме - опитвайте се да намирате време за себе си, защото е важно да можем да се погрижим за собственото си ментално, емоционално и физическо здраве. Или както казват в самолетите: преди да помогнете на някой друг да си сложи кислородната маска, задължително сложете своята.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross