fbpx
Новини

Когато не се идентифицираш с думата “майка” и детето много добре знае това

18 септември 2021

След като Граймс (Grimes) и партньорът ѝ Илън Мъск решиха да не кръстят детето си с нормално човешко име, а му избраха X Æ A-Xii – на галено Х, детето е решило да не казва на майка си “мамо”. Разбира се, че се шегуваме, но и не съвсем!

Самата Граймс разказа в специално видео за “Воуг” как мъничкият Х много добре знаел, че тя не се идентифицира с думата “майка”, затова ѝ казвал “Клер”. (Истинското име на певицата е Клер Елиз Бушер.)

На нас това ни се струва напълно справедливо отношение, като се има предвид факта, че Граймс и Илън Мъск избраха да не идентифицират детето си като човешко същество, давайки му име на модел прахосмукачка робот. Пак се шегуваме, да не се обиди някой, кръстил детето си Х, молим ви се!

“Мисля, че появата на детето ми беше като артистично прераждане за мен”, казва Граймс. “Но чувствам някак странно да ми казват “мамо”. По някаква причина не се идентифицирам с тази дума.”

Това споделя Граймс, добавяйки, че когато Х сам е решил да ѝ казва “Клер”, може би е усещал нейната неприязън към думата “майка”, та затова го е направил.  

Преди време Граймс обясни какво е значението на името на малкия. “Х” е неизвестното в уравнението, Æ е елфическото изписване на Ai, което е “любов” и/или AI - Artificial Intelligence (изкуствен интелект). А-12, както беше първоначалното изписване на името на детето, е любимият модел високоскоростен самолет на Граймс и Мъск. 

После малкият Х беше записан с “A-Xii” като последна част на името му, защото законодателството в Калифорния не позволява цифри, умлаути, емоджита и ударения в актовете за раждане.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross