fbpx
Новини

Как да разчистим умно и да не превръщаме дома си в склад за стари уреди

13 септември 2021

Ако сега влезете в кухнята си, колко електроуреда ще преброите в нея? Със сигурност имате печка, хладилник и пералня (ако тя стои там), а след това вероятно идват тостер, микровълнова печка, някакъв тип кухненски робот, електронна везна, миксер, блендер, кафе машина... Разбираме нуждата от всички тези неща, и дори че в мечтите ви присъстват още няколко електроуреда, но какво да кажем за двата неработещи тостера, които още си пазите и така и никога няма да бъдат поправени, или за шкафовете, натъпкани със стари блендери, сешоари, ютии?

Всички знаем, че почти всяка къща има поне по една счупена кафемелачка, запазена от бабата на майката на вуйчо Пепи от Ямбол, която стои като паметник на социалистическата реалност. Тази кафемелачка е мелила кафе 30 години и няма да бъде изхвърлена ни-ко-га!! Нищо, че сега най-вероятно дори не може да бъде включена в тока. 

Ако пък решите да се разделите с някое от тези „съкровища“, идва чуденето – къде да го хвърля този миксер, как да се отърва от него, може пък поне за части за послужи?? И така се оказвате на път да отделите собствена стая за кашони и пликове с неработещи уреди и да им ходите на специално поклонение.

Ако домът ви е на ръба да се превърне в склад за електроуредите на няколко поколения, живели в него, и малко се притеснявате, че ще дойдат от ХЕИ да ви затворят, значи ви намираме съвсем навреме.

До края на септември всеки, който иска да се раздели със стария сешоар или друг електроуред, може да го направи в шоурума на eMAG в столичния „Сердика център“, ниво 0. При това ще получи и ваучер на стойност до 50 лв. за нов електроуред от същия вид и категория (все пак сме модерни хора, трябва със стил да го въртим това домакинство!).

Кампанията на eMAG има за цел да помогне на околната среда, като рециклира правилно старите ни електроуреди. Върнатите в шоурума им продукти ще бъдат предавани на специализирана организация за оползотворяване на електронно и електрическо оборудване, а ето тук можете да се запознаете с правилата на кампанията и какви уреди участват в нея.

Ами, няма какво друго да ви кажем – отворете шкафовете под мивката и над гардероба, надникнете в мазето и решете с кои от непотребните уреди е крайно време да се разделите, най-малкото за да пощадите бъдещите поколения, ако не за себе си (можете да връщате колкото неща искате). Носете на eMAG за рециклиране и после си купете нови уреди и им се радвайте!

(Някой ден внуците ви през 22-ри век ще си кажат – еее, аман, тоя миксер баба ми дето си го пазеше от 2021-ва година и май-никога не съм го виждал да работи, вече не го издържам, ще го рециклирам в специалната космическа центрофуга и ще сложа на негово място летящия блендер, за който си мечтая!!)

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross