fbpx
Новини

Как да помогнем на детето да се научи да чете

23 август 2022

Много хубав въпрос, нали? Отговор на него дава събитието, организирано от Сладки думи и FOX book café "Да подкрепим детето, което се учи да чете”. То ще се състои на 26 август, петък, от 19:00 часа във FOX book café на ул. “Уилям Гладстон” 32. Лекцията дискусия ще бъде водена от Ели Мантовска - психолог, майка на три деца, и Десислава Алексиева - майка на пет деца, създател на културния център FOX book café и автор в подкаста "Лисиците четат”.

Събитието е много подходящо за родители на първокласници или деца в предучилищна възраст, на които им предстои тепърва да се сблъскат с буквите и четенето. И за да не бъде този сблъсък именно сблъсък, а по-скоро приятна среща, е добре да знаем някои полезни практики, които ще ни помогнат като родители. И когато сме по-уверени, е много по-лесно да подкрепим детето.

Ето някои въпроси и ситуации, които биха могли да се изяснят в рамките на тази среща:

  • Колко и как трябва да чете детето в предучилищна възраст и първи клас?
  • Почти всички деца в класа на детето ми знаят да четат още от детската градина, но моето все още не. Изостава ли? Как да го подкрепя?
  • Ако моето дете е твърде напред с четенето, бавният процес в училище ще го демотивира ли? С какво да ангажирам правилно читателските му възможности?
  • Защо моето дете изпитва трудности с четенето и как това ще му се отрази емоционално и психологически?
  • Защо моето дете, което преди четеше с удоволствие, сега среща трудности с училищната програма?
  • Как мотивираме и вдъхновяваме за четене?
  • Как практически да помагаме на учещите се да четат деца?
  • Какво демотивира децата и ги отдалечава от книгите? А как да го предотвратим?

Помислете за всичко, което ви интересува, и се запишете за участие в събитието. Необходимо е да го направите предварително, защото местата са ограничени. Записването става в самото събитие под този пост. Билетът се заплаща на място и струва 15 лв.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross