fbpx
В двойката

Как да го накарам да харесва името, което аз съм избрала за бебето?

12 юни 2024

Много жени са избрали специални имена за бебета, които пазят от детството си – имена със важно значение или такива, които просто звучат прекрасно и са идеални за бъдещите им деца.

Но какво се случва, ако забременеете и вашето специално име не е любимо на партньора ви?

Точно с това се сблъсква Кейдън Килпатрик, която споделя „проблема“ си в TikTok като въпрос към жените: „И какво ще правите, ако съпрузите ви не харесват името на бебето, което сте избрали още на 15 години? Знам, че все трябва да се е случвало на някого!“

Е, жените от цял свят имат много отговори (и много стратегии) за справяне с този доста често срещан конфликт между родители. И се оказват готови да ги споделят.

„Аз съм го родила, аз го кръщавам“, казва простичко една майка.

„Бебетата излизат от мен, аз им давам име“, потвърждава друга. Други жени казват, че са „направили компромис“, като са позволили на съпрузите си да дадат име на домашните любимци.

„Ще трябва да правим компромиси, това е смисълът на брака“, добавя една от коментиращите. „Ще си вземем рибка, за да може той да използва неговата идея за име.“

Малко име vs. фамилия

Според други майки щом детето получава фамилията на съпруга (в повечето случаи), то майката има по-голямо право да избере първото име.

Още една стратегия е да накарате партньора си да си мисли, че има повече право на глас, отколкото в действителност има.

„Предложете няколко ужасни имена, за да може накрая да се съгласи с това, което всъщност харесвате“, предлага една майка.

„Трябва небрежно да се подхвърлят някои истински неприемливи варианти, така че после реалният списък с имена да изглежда идеален“, съветва друга.

Още трикове?

Позволете на партньорите си да изберат от някои предварително одобрени от вас варианти. „Нека да могат да избират, но само от вашия списък“ – съветва една от коментиращите.

„В момента водя тази дискусия“, казва друга. „Имам дълъг списък с имена, от които той може да избира.“

И накрая: има вариант просто да го накарате да се почувства наистина зле.

„Травмирах го, като едва не умрях по време на раждането, така че трябваше да избера името“, разказа друга майка.

Накрая – макар да звучи странно – няколко души предлагат да се проведе открит и честен разговор за имената на бебето и да бъде кръстено с име, което и двамата харесват. Но това са някакви екзотики...


Източник: Scary Mommy

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross