fbpx
Новини

Юруш на стипендиите! Майко Мила и The Business Institute дават 3 стипендии зa Alternative MBA

25 февруари 2022

Знаете ли, че за да родиш, отгледаш и пуснеш на свобода истински добър бизнес, предприемаческа идея или нов проект, се изисква огромно количество смелост и знания? То си е почти като да родиш и отгледаш дете, даже понякога по-сложно, защото детето поне пораства и почва да си казва какво му е и защо му е, а идеята в повечето случаи мълчи като пън.

И в двете начинания обаче е хубаво, когато има кой да те подкрепи по пътя на израстване и управлението на този растеж.

И ето ни нас тук - за поредна година имаме удоволствието да ви предложим една ръка, за да се впуснете в нещо невероятно смело - aMBA програма в The Business Institute, който е един от най-верните помощници в реализирането и отглеждането на смели бизнес идеи.

Не го казваме ей така, да се намираме на приказка - 17 випуска до момента са се убедили в ползите от aMBA програмата и най-вече в това, че е изключително практически насочена. По време на „следването“ ще се сблъсквате и ще решавате реални бизнес казуси от реални предприемачи и ще ви помагат бизнес практици - като вас.

Какво е aMBA?

Alternative MBA (aMBA) следва подхода на класическите MBA, но адаптиран към бизнес средата в България. Това е интерактивна 9-месечна програма (важните неща са по 9 месеца), обединяваща хора с различни умения, бизнеси и гледни точки. 

Програмата цели изграждането на комплексни бизнес и мениджмънт умения, директно приложими в практиката. Съдържанието е базирано на методологии и инструменти на Stanford University, Harvard University, Business Model Foundry, Thomas International и реални бизнес казуси от компании, опериращи в България, както и реалистични казуси от симулации на Харвард.

Обратно в реалността

Сигурни сме, че сега четете това и си казвате колко е хубаво да има такива програми и обучения, обаче те са за хора с време и пари. А ние пък ще ви кажем, че нито едното, нито другото следва да е проблем. 

По първа точка: времето. То никога не стига за нищо, дайте да си го кажем честно. Ако някой ви каже, че на него времето му стига за всичко, вие пък му кажете да спре да се хвали.

Така че, мили родители, скъпи майки и бащи, времето никога не е подходящото и никога не е достатъчно. Само че това не е сериозен аргумент. Особено ако говорим за сбъдване на мечти и смели бизнес идеи, а нали искаме нещо смислено да направим в тоя живот, а не само да се връщаме вечер вкъщи и да се чувстваме като изцедени.

По втора точка: парите. По-добра инвестиция от това да се инвестира в образование едва ли има. А и нали все повтаряме на децата как трябва да се учи? Ето, сега можете да им дадете съвсем нагледен пример.

Освен това, тук идва най-важното - Майко Мила в партньорство с The Business Institute дават на трима от вас стипендии за целия курс на обучение по aMBA.

Едната покрива 90% от стандартната такса, а другите две покриват по 50%. 

За да спечелите някоя от тях, трябва да си пуснете фиша, както се казва. Той, разбира се, е под формата на кандидатстване в сайта на The Business Institute и за него не е необходимо да си намислите 6 любими числа до 49, а просто да знаете какви са вашите цели, с какъв опит разполагате, какво можете да допринесете в рамките на курса и, изобщо, как си представяте живота след него. Демек – обикновени неща.

Какво ново?

Тази година участниците в aMBA програмата ще могат да изберат специализация си във втория семестър. Изборът на специализация е между тематичните области "Хора и екипи" и "Проекти и процеси", повече за които може да прочетете тук.  

Все пак да ви успокоим малко и за времето. Включеното време за групова работа по казуса е планирано и заложено в графика със сесиите, така че няма да го мислите.

А освен това има и нови бизнес игри под формата на симулации от Харвард за трениране на умения и знания без притеснения от грешки и с поле за екперименти, което едва ли някой в реалната ви работа ще ви даде в тези смутни времена.

Малко срокове, за да сте в час

Имате време да кандидатствате за стипендиите до 10 март включително, защото курсът започва на 24 март. Пролетният семестър ще продължи до юни, а после се връщаме наесен с песен от октомври 2022 г. до февруари 2023 г. 

Целият курс съдържа 9 дисциплини, а сесиите протичат онлайн в удобно за всички време. Програмата се провежда в група от максимум 10-15 участници, за да се гарантира качеството на процеса на обучение и трениране на наученото.

Вместо финал

Искаме да ви видим как кандидатствате, печелите стипендиите и после смело реализирате страхотни бизнес проекти или се справяте с мениджмънт или оперативни предизвикателства по нов и ефикасен начин. Хайде, да не посочваме! 

Извън нелепия опит за мотивация искаме да ви кажем нещо искрено и от нас: когато изглежда най-трудно, най-безизходно и най-невъзможно нещо да се случи, обикновено му остава финален тласък, за да стане факт. Всичко зависи от нас. Защото ако ние сами не си “напълним чашата”, няма кой друг. А и децата гледат. И за тях е важно това, което виждат в родителите си.

А сред най-хубавите неща, които едно дете може да види у мама и в татко, е смелостта да реализират мечтите и идеите си. Просто трябва да започнем да правим крачки към тях. aMBA е част точно от това пътешествие.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross