fbpx
Истории с dm

Името ѝ е Царина и ѝ отива

14 март 2021

Текстът на Цветелина Белева е част от „Моята майка е моето вдъхновение“ – кампания на dm, в която читателите на Майко Мила разказват за най-прекрасните жени в живота им, техните майки.

Майко Мила ще публикува всички текстове, които носят вдъхновение, красота и обич. Моля, изпращайте текстовете си на имейл konkursmaikomila@gmail.com до 15.03.2021 г.


Чакайте да ви кажа за мама. Тя е най-сладкият човек на света – секси, много красива, нежна... В следващия момент вади флекса и реже железа по терасата, фугира банята, мести мебели и ни се кара да не ѝ се пречкаме. Дори бормашината ѝ е в минивариант – само не е розова.

Майка ми има и супер сили. Когато бях малка, тя се хвърли върху един военен джип, който щеше да ни отнесе. Шофьорът гледаше настрани, а двегодишната ми сестричка пресичаше пред него. Мама не се замисли и за миг до кого ще стигне първа. Ей така, затича се и тя блъсна джипа! Излетя през цялата улица и падна на капака на една кола. Но джипът спря. 48 кила момиче блъсна джип! И оцеля заради нас. 

Уроците да имаме достойнство и пари за сметката си в джоба. И да си я плащаме. А ако момчето е скромно – да платим и неговата.

Ммм, най-вкусните пържоли и манджички, разкошните торти, най-уютната къща и най-красивите гоблени и декорации. Златните ѝ ръце и дразнещият ѝ перфекционизъм на Дева.

Най-ласкавата усмивка, най-доброто сърце, но и "най-любимото" ми: "Цветано, ще помета къщата с теб" (заслужавах си го чат-пат).

Невероятните книги, всички стихове, любовта към изкуството и към хората. Да си добър човек и да си сърдечен с всички, да не съдиш другите, да помагаш. 

Това е мама. Цял живот спорим със сестра ми коя първа ще роди момиче и ще я кръсти Царина. На нея. Ами тц, имаме си три момчета, които я обожават. И които рецитират "Аз съм българче" от едногодишни. А тя е до тях всеки ден и ги прави Човеци.

Най-добрият приятел и най-голямата благословия. Такава е моята мами. Честит празник, майки!


Всички текстовете от конкурса може да прочетете в рубриката “Истории с dm“.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross