fbpx
И аз съм човек

И така те харесвам!

13 април 2016
харесвам бременна

Бременността, освен много вълнения, носи на доста жени и килограми в повече. Голяма част от жените, разбира се, напълняват умерено - между 10 и 20 килограма (За разлика от тях, аз очевидно бях тайно инжектирана със сланина от ЦРУ и през първите ми две бременности качих по 60 килограма (да, общо 120).

Та, миличка, ти вече не си онази секси мацка с дантеленото бельо, която скача от леглото, нахлузва една пола и хуква към работа. Сега задникът ти е двоен, огромен корем стърчи отпред, ходиш с елегантността на подпийнала патица и се чудиш (особено в последния месец) кога ще успееш да си видиш интимните части без огледало и да си вържеш сама връзките на обувките.

Ти се променяш. Гледаш се в огледалото и си казваш

"Господи, приличам на параход"

и през ум не ти минава, че някой може да те намира за секси. В една солидна част от случаите следва умерена депресия, тайно проливане на сълзи и много комплекси.

Въпреки това твоят мъж те харесва. И нямам предвид, че те харесва като най-добър приятел, колега и духовна сестра, а като жена. Като парче плът, което е достатъчно апетитно, за да бъде пощипвано, обладавано и желано.

Харесва те истински, въпреки че преди половин година е бил влюбен в тънката ти талия или микроскопичния ти задник. Обяснявал ти е, че той жени с големи гърди не харесва, камо ли жени с подути крака, разширени вени, хемороиди, стрии и целулит.

И тази магия не спира с края на бременността.

Има много мацки, които два месеца след раждане са в забележителна форма, но има и много такива, на които им коства много усилия и трудности да се върнат обратно в предишните дрехи, предишната кожа и предишното самочувствие.

И въпреки това техните мъже ги харесват и след раждането, а това е изключително полезно за женската психика.

От моите скромни наблюдения върху три доста впечатляващи като трансформации бременности мога да кажа, че мъжът гледа на жената по време на бременност по съвсем различен начин от това, което ние, жените, си представяме. Беше ми трудно в годините да разбера как така някой намира китообразния ми вид за сладък и апетитен, но е факт и то съвсем истински. Та няколко съвета:

1. Оставете се свободно да бъдете харесвана. Не се притеснявайте от външния си вид. Мъжът ви обожава големия ви корем, безумните ви пропорции и тромавата ви походка

2. Не се притеснявайте да се разхождате гола, ако преди бременността сте го правила - прикриването и притесненията слагат ненужни и понякога мъчителни бариери между вас и партньора ви

3. Природата си знае работата. Вие пръскате неустоими феромони, на които вашият мъж е подвластен през по-голямата част от бременността, а и след нейния край. Насладете им се без притеснения.

4. Вярвайте му повече - концепцията "той така казва, за да ми стане по-добре" е погрешна и безсмислена. Вие сте супер и той наистина мисли така. Ако все още имате съмнения, просто го погледнете в очите, там където плува фразата "много си сладка, много, много, много". Абсурд е да не я забелязвате.

5. Мъжете нямат реален спомен за повечето неща. За тях съществува това, което е в момента. Когато ви погледне, той не мисли как сте изглеждала през 1978-ма в бара на морето, когато сте била на 18-годишно котенце с изскочили ребра. Той вижда това, което е пред него без изобщо да го интересува какво е било миналия месец.

И тъй като мъжете също не са много наясно как да изразят адекватно похвалния си интерес,

няколко препоръки и за тях:

1. Редовно казвайте на жена си, че е секси и го демонстрирайте с действия. Отношението ви не се подразбира.

2. Не се измъквайте със завоалирани фрази - направо си кажете, че тоя голям корем е страшно сладък. Фрази от сорта "ти изобщо не си се променила" не са верни. В края на краищата, жените не са малоумни.

3. Преувеличавайте в грандиозни размери, знаейки, че всички са наясно, че преувеличавате. Например "Приличаш на Тера Патрик в осмия месец" или "Анджелина Джоли не може да си мечтае да е толкова яко бременна".

4. Примъквайте се за гушкане и ако ви изгонят, се оттеглете с достойнство, готови за друго примъкване. Борбата с женските притеснения относно външния вид е епична, но си струва усилието.

Елисавета Белобрадова

Съоснователка на Майко Мила

всички статии на автора
Споделете статията
made by cog + weband
cross