fbpx
И аз съм човек

'Га яде кифтетата

5 декември 2016

Малко преди Коледното ояждане, Елисавета ще ви въведе в света на диетите и нелепите упражнения с гирички. В края на краищата, тя е експерт по качване и сваляне на килограми и в това сами може да се убедите от текста ѝ "Килата, майка!". Слушайте я!

*********************************

Случвало ли ви се е, когато се събличате, бледите ви бедра да бухнат като неопечени козунаци и да се излеят върху дънките? Да се навеждате напред, за да надникнете под корема си и да проверите с какви гащи сте? С изумление и съвсем случайно да установите, че предната вечер сте изяли 37 мармаладени курабии и 4 агнешки пържоли? Последиците от подобни разгулни вечери могат да бъдат почти фатални и човек трябва да знае какво да предприеме.

Предлагаме ви три пътя за превенция:

ТРЪНЛИВИЯТ ПЪТ (диети и спорт)

1. Нисковъглехидратна

Това е диетата, в която се яде месо и почти нищо друго. Започваш деня на високи обороти с омлети, постоянно мааш пържоли и в резултат първите дни се чувстваш добре. След една седмица, уви, еуфорията избледнява... Отказваш да ходиш при майка си - там има боб с ребра, огретен, пържени картофи, тиквички с ориз, кебап, гювеч, реване. Правиш отчаян опит да си приготвиш фалшив шоколадов мус от черен дроб, белтък и захарин. Събуждаш се с металически вкус на суджук в устата и мечтаеш за портокал, топнат в сметана. Изрязваш си от заобикалящото те свинско една топка във формата на портокал, гальовно я наричаш "Портокале мой" и тъжно я поглъщаш. Подходяща за хора, които обичат да вадят нож при по-разпалени спорове и публично мразят веганите.

2. 90-дневна диета

Основана на разделното хранене, при която един ден приемате белтъчини, един въглехидрати, един мазнини и един, който забравих какво беше. При тази диета алгоритъмът на хранене надвишава в пъти интелектуалната мощ на упражняващите я.

В интернет съществуват големи групи за взаимопомощ и там можете да прочетете изключителни въпроси от сорта "Днес изядох един боб, но вътре имаше парче чушка. Какво да очаквам?" или "Сред броколите бе попаднал краешник хляб! Страх ме е за последствията".

Подобни коментари биват трескаво обговаряни с напътствия от сорта "Това, което се е случило с боба, е ужасно. Очаквай двугодишен застой", "И на мен ми се е случвало. После не спах три дни". Добрата новина е, че при тази диета има и ден, в който може да се ядат торти. Стотици хиляди жени по света заснемат тортите си и ги показват на другите жени в социалните мрежи. Диетата е подходяща за хора с много свободно време, което уплътняват във вадене на прошутото от пицата и шунката от руската салата...

3. Здравословно меню в офиса

Независимо дали сте работохолик или просто се правите на такъв, вие нямате време да се храните здравословно, и затова обикновено се тъпчете с баници и пици. За вас вече се грижат множеството здравословни кухни, които ви носят яденето в офиса. Само срещу 80 лева на ден получавате изискана брошура, в която пише, че днес ще ядете "Разтопено тофу с дъхави билки, глазирана сьомга с пюре от кестени и шоколадов фондан с ягоди".

Прекарвате 3 часа в настървено чакане и миражи за шампанско и преяждане в перлена вана. Това, което получавате, е унило кубче сирене със залепена трева по него, два пръста изстинала риба с топче клисаво пюре отстрани и малка бучка, подобна на бонбон Черноморец. Диетата е подходяща за хора, които имат много пари и обичат да стоят гладни.

4. Кленов сироп

Това е режим, при който пиете сироп, вместо да ядете. Просто, лесно и удобно. Сутрин вместо ябълка, изпивате чаша сироп, на обяд сироп на очи с две филии сироп отстрани, вечерта - сиропена супа и торта от сироп, естествено - сиропирана. Поради факта, че пиете само сироп, тежки и натрапчиви мисли започват настървено да ви спохождат. Сънувате огромни зрели домати, окъпани от сутрешната роса. Тайно се отърквате в сандвича на колегата или съчинявате дълги, прочувствени балади за сиренето. Диетата е подходяща за неагресивни хора с изключителна воля.

5. Винена

Това е диета, при която пиете вино, вместо ядене. Прилича много на диетата с кленов сироп, но е по-весела. По обяд вече сте леко подпийнал, подмятате закачливи реплики към колегите и редовно ползвате ментов спрей за уста, за да не ви уволнят. Привечер, когато повечето хора са много изгладнели, вие сте пиян на кирка. Можете просто да си легнете и да се отдадете на безпаметен сън. Диетата е подходяща за хора, които имат пари и воля да се лекуват от алкохолизъм, след като отслабнат.

6. Спорт

В съвременното общество се предлага изключително разнообразие от глупави движения, които бихте могли да извършвате. От търкаляне и скачане, яздейки огромна топка, през "рисуване" на сложни фигури с гирички, до разчекване на пилон за стриптийз. Всички тези дейности са подходящи за хора с много свободно време, марково трико и тотална липса на самокритичност. Особено опасен е polе dancing - а, където под напора на телесната си маса и простите физични закони, можете да свършите с чатално разтежение и медицинска шина за врат. Препоръчваме ви безопасен и евтин вариант - гума за стискане.

Ако нито една от горните предложения не проработи, можете да изберете:

ЛЕКИЯТ ПЪТ

- Купувайте си панталони на ластик и широки, артистични роби. Шифоните също вършат работа.

- Запишете се на онлайн курс, който да ви убеди, че вътрешната красота е по-важна. Гледайте да е скъп, за да останете гарантирано доволни.

- Събирайте се с други щастливи хора с панталони на ластик, правете сладкиши, яжте пържоли с филии и бъдете щастливи.

- Минете на хероин. Дебели наркомани няма!

- Срещайте се с нещастни, разведени, самотни и наскоро уволнени слаби хора.

- Бъдете богати - не знам защо, това винаги помага.

ТРЕТИЯТ ПЪТ

Това е, когато за трети път се опитвате да отслабнете и нищо не се получава. Просто зарежете. Не се впрягайте, не плачете. Ще си останете от тези, по-тъжните няколко милиарда от нас, които цял живот разхищават платовете за дрехи и накрая приключват в дървена кутия XXL (или възголяма урна).

*********************
Текстът е оригинално публикуван в Егоист

Елисавета Белобрадова

Съоснователка на Майко Мила

всички статии на автора
Споделете статията
cross