fbpx
Здраве

Форум за женско здраве събира посетители с водещи специалисти

16 април 2024

Събитието ще се проведе на 31 май в Интер Експо Център

Над 20 водещи специалисти в областта на женското здраве ще се съберат на еднодневен „Форум за женско здраве“ на 31 май тази година.

Събитието се провежда в Интер Експо Център и обещава богата програма с лекции, демонстрации и презентации, в които ще бъдат представени последните световни нововъведения в областта на профилактиката и лечението на различни заболявания в областта на акушерството, гинекологията, репродуктивното и пренаталното здраве, менопаузата и хормоналния баланс, гастроентерологията и други.

Организатор на здравната конференция е медиятаМомичетата от града“, а основната цел е събитието да бъде от полза на жените в техните различни търсения – осигурявайки ценна информация и стратегии за зачеването и протичането на бременността; ключови знания за най-често срещаните заболявания при жените; съвети за преодоляване на хроничните и упорити здравословни проблеми; препоръки за промяна на начина на живот с цел постигане на по-добро здраве.

Водещите и специалистите ще обърнат внимание на здравословния начин на живот и холистичния подход към него, на храненето и физическата активност, менталното, психологическото и сексуалното здраве, справянето със стреса и стремежа към дълголетие.

В две зали през деня ще бъдат проведени няколко тематични панела – „Превенция и лечение на онкологични заболявания“, „АГ и репродуктивно здраве“, „В равновесие“ (ендокринология, хормонален баланс и хранене) и „Отвъд границите“ (психология, епигенетика и естетична дерматология).

Говорят специалистите

В тях ще говорят изявени експерти в съответните области – акушер-гинеколозите проф. д-р Иван Костов, д-р Иван Сигридов, д-р Иван Вецев и доц. д-р Мария Юнакова; хирургът-онколог д-р Ива Гаврилова и д-р Марчела Колева.

Проф. Милена Георгиева, професор по молекулярна биология към Институт по молекулярна биология-БАН, ще повдигне темата за някои от най-новите научни подходи за забавяне на остаряването, а доц. д-р Теодора Ханджиева-Дърленска, която от 2021 г. е призната за европейски специалист за лечение на затлъстяването от Европейската асоциация за изследване на затлъстяването, ще има лекция за един от най-разпространените проблеми сред жените – метаболитните нарушения.

Д-р Мария Тончева – дерматолог, магистър по естетична медицина от Университета в Ница и тренер по миниинвазивни процедури, ще разгледа видовете регенеративни подходи при остаряването, а популярната тема за здравословната връзка на всяка жена със себе си и как може да се самоутвърди като свободна личност ще бъде представена от психотерапевта Боряна Григорова.

Посетителите ще могат да избират между програмите в залите „Витоша“ и „Родопи“ от 9:00 до 18:00 часа, а в прилежащото пространство на Конгресния център ще имат възможност да се запознаят с различни здравни услуги, нови продукти и методики, специализирани клиники и лаборатории.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross