fbpx
Истории от лято 2022

Един ден на плажа

22 август 2022

Текстът на 14-годишната Габриела Хаджиева е част от конкурса ни за летни разкази „Истории от лято 2022„. Споделете ни вашата лятна история и спечелете награди от Майко Мила и Неда Малчева.

Голямата награда ще получи един от вас и тя включва: книгата на Неда Малчева “Ще видиш ти, като родиш”, двете книги на Майко Мила – „Да оцелееш като родител“ 1 и 2, пътеводителя “Стигнахме ли вече”, както и книгата на Красимира Хаджииванова „Животът от нещата„, плюс тапи за уши, безценно шишенце валерианови капки и чаша с дизайн от Неда Малчева. Ще раздадем и 10 поощрителни награди с някоя от емблематичните чаши на Неда.

Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com до 10 септември. Няма ограничение за обем и жанр. Вие сте!


Пристигам аз на плажа, тиха и спокойна е водата, рано е и хора не се мяркат. Лягам на брега и задрямала съм час-два. Събуждам се, крясъци долавят моите уши, лай на куче, рев на дете, джетове бръмчът по цялата водя, о, нали спокойно беше тук, това море?! Съгласие се с шума, няма как, не съм на плажа само аз. Към водата тръгнах, ала замък ми препречи пътя и непохватната аз, озовах се по лице във водата този час. Сестра ми почна да се смее, дали съм добре, въобще не ѝ дреме.

Излезнах от водата, бях обелила колената, пак на хавлията легнах и даже леко си подремнах. 

О, нещо мокро на кракът ми има, ставам и какво да видя – куче с козина, вързана на кукуригу, стопаните го бяха изпуснали, а то при мен се беше гушнало. Хубаво беше, игриво, погалих го аз и тук свършва моето приключение, написано за вас.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross