fbpx
Новини

Децата питат кмета. Кметът отговаря (или поне така се надяваме)

14 юли 2022

Чудесна кампания, подета от сдружение “Безопасни детски площадки”, се задава на хоризонта. Тя се казва “Децата питат кмета” и - сами разбирате - в нея се събират въпроси от деца на възраст между 8 и 18 години, които после ще бъдат изпратени на кметовете на различните градове в България, за да отговорят. 

Децата са любопитни и често много ангажирани със света около тях, вследствие на което задават и много въпроси - от това защо плочките на тротоара по пътя за училище са счупени до съвсем резонното “Тук е детска площадка, защо спират коли?”. Може да се пита за всичко, свързано с градската среда и решенията, които се вземат за нейното благоустройство.

Въпросите могат да бъдат задавани към кметовете на населени места, на общинските съветници, както и на кметовете на райони в големите градове. Подозираме, че ще се получат много адекватни и сериозни въпроси, на които искрено се надяваме, че ще бъдат дадени нормални отговори, ангажирани със срок за поправянето или създаването на нещо.

Въпросите могат да бъдат задавани като се попълни специалната форма, която можете да откриете тук. Кампанията тече до края на септември, след което ще бъдат обобщени всички въпроси и най-популярните 6 въпроса ще бъдат зададени към институциите и техните представители, а отговорите се очакват до края на ноември. 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross