fbpx
Новини

Стойчо Кацаров: Децата от 1 до 4 клас може да се върнат в училище от 8 ноември

3 ноември 2021

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров заяви в интервю за "Дневник", че очаква учениците от 1 до 4 клас да се върнат в клас от 8 ноември, пише dnews.bg. Това ще става след тестване на децата и на учителите. Засега не е известно кой ще прави тестовете.

Кацаров съобщи, че е сключен договор с два доставчика на тестове като са избрани най-щадящите - със слюнка, при които не се бърка в устата на учениците.

Не стана ясно кога точно ще има достатъчно тестове, за да получат шанс за присъствено обучение и по-големите ученици. Министърът обяви, че "в следващите седмици" ще има поръчка за по-голяма доставка на тестове.

Напомни, че учениците в общини с ниска заболеваемост си учат присъствено и без тестване.

Засега здравните власти не обмислят да въвеждат нови противоепидемични мерки, обяви още Стойчо Кацаров. Той посочи, че въведеното изискване за зелен сертификат при посещение на редица обекти, е на практика равносилно на затваряне.

Снимка: архив БТА

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross