fbpx
Новини

Децата от 1 до 4 клас и тези в детска градина с маски, ако не сме в зелена зона

24 август 2021

Вместо 15% болни ученици, границата за преминаване на дистанционно обучение да бъде 10%. Всички указания са свързани с факта, че този вариант на вируса е доста по-заразен.

Това заяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков след заседанието на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование, цитиран от dnews.bg.

Ако се намираме в зелена зона, учениците от 1 до 4 клас и децата в детските градини, могат да бъдат без маски с решение на педагогически съвет.

Ако сме в жълта, червена, тъмночервена зона, тогава и учениците от 1 до 4 клас ще трябва да носят маски, обясни министър Денков.

Как ще започне учебната година на 15 септември все още е рано да се каже, подчерта министърът. Това ще зависи от нивата на разпространение на заразата към онзи момент.

Имаме разписан механизъм за реакция при всяка ситуация. Едно от основните предимства на разработените насоки е, че дават голяма гъвкавост според заболеваемостта в конкретните села, градове, общини и области. Ето защо на едни места началото може де е присъствено, на други – в електронна среда. Това зависи също от размера на училището и от възможностите за спазване на противоепидемичните мерки“, каза министърът.  

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross