fbpx
Новини

Промени: Децата навън по два часа на ден и адаптация с родител

1 юни 2021

Всички деца във всяка общинска и държавна детска градина и училище трябва да прекарват поне два часа навън. Това време за игра на открито е подсигурено от промените в Наредба №5, за които пише detskitegradini.com.

Тези два астрономически часа на открито ще са задължителни за всички деца в целодневна организация. При децатам посещаващи градина или училище полудневно, е определен минимум един час. 

В наредбата пише, че излизането на децата трябва да е подсигурено всеки ден, когато климатичните условия го позволяват. Надяваме се да не се появят рязко урагани и пясъчни бури и децата да имат възможност действително да прекарват време навън. Защото в момента на много места то е твърде ограничено. И през топлите месеци се случва да стоят по цял ден в сградата, без да ги извеждат.

В промените в наредбата, въведени още в края на 2020 г., се въвежда и адаптационен период с присъствие на родителя в началото. Продължителността на родителското присъствие и дейностите, в които може да участва, ще се определят предварително в разговор с учителите.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross