fbpx
Новини

Деца четат света, родители гледат умилително

31 май 2022

Нали знаете как постоянно се опява, че днешната младеж не чете, не се интересува от кОлтура, не се развива интелектуално и се е превърнала в човешко продължение на последен модел смартфон.

Това обаче изобщо не е вярно, както всяко обобщение в този свят. И се доказва постоянно от деца, които четат, пишат и ни скриват шапката с нещата, които знаят за света. 

За всички четящи и изкушени от литературата деца идва петото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи. Програмата му е пълна с вълнуващи представяния на книги, работилници, срещи с български и чуждестранни писатели, и всичко това чак до 5 юни. 

“Прочети света” е мотото на тазгодишното издание. "Четем света – защото зад кориците на книгите се крият светове – реални и приказни, защото, пътешествайки с думите, откриваме света и стигаме до кътчета, до които все още няма измислен транспорт, познаваме другите, но и опознаваме себе си.

Защото книгите са универсалният език, мостът между миналото и бъдещето, порталът към други светове, защото с тях можем да изживеем 1000 живота, без да се налага да живеем 1000 пъти”, казват организаторите от Асоциация “Българска книга”.

Фестивалът се провежда на открито пред НДК всеки ден от 10:00 до 20:00 (в неделя - до 19:00) до 5 юни и всички срещи и събития са безплатни. 

Може да следите за програмата в страницата на фестивала и да водите деца и младежи, за да им се радвате отстрани или да се включите и сами в ателиетата и обсъжданията, защото съвременната детска литература е раз-кош-на.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross