fbpx
Жените могат всичко

Дария Симеонова: „Всеки, който казва „Мен не ме мислете“, дълбоко в себе си иска да бъде в мислите на някого

23 февруари 2023

Деликатното ѝ присъствие и аристократичната ѝ сдържаност, които се виждат през телевизионния екран и от театралната сцена, са в абсолютна симбиоза с истинската ѝ усмихната, топла и дружелюбна същност. Много от това го има в ролята ѝ във филма на Зорница София „Майка“, но и в другите героини, в чиито обувки е влязла и продължава да се разхожда в последните години.

Дария Симеонова е едно от най-разпознаваемите и талантливи лица в българското кино и театър с награди и номинации и за филмовите си роли, и за театралните си превъплъщения. От известно време я гледаме в ролята на Ася в сериала на bTV „Мен не ме мислете“, а съвсем скоро ни предстои да видим как ще продължи историята на тази героиня и в третия сезон, който започва този петък (24 февруари) от 21:00 часа.

Хванахме Дария между пътуванията ѝ в страната, докато представя „Майка“, и ѝ зададохме няколко бързи въпроса за работата ѝ и промените в живота, след като преди няколко години самата тя стана майка.

Как завърши миналата и как започна тази година за Дария Симеонова?

Миналата година беше много хубава и щастлива и завърши с откриването на Киномания с филма „Майка“, фестивал в Индия и сладки семейни празници. Тази година започна с обиколка из България, за да представим „Майка“ в по-големите градове на страната, после официалната му премиера по кината, а сега очаквам с нетърпение и новия сезон на „Мен не ме мислете“. Положението е „Майко мила!“. 

Понеже сме в Майко Мила, няма как да не питаме каква беше Дария преди майчинството и каква се усеща днес, ако разбира се има такава промяна?

Усещам се променена, не знам доколко, но промяна има. Като че ли съм по-търпелива, по-благодарна… Обръщам внимание на истински важните за мен неща и се опитвам да не се ядосвам за глупости.

Дария Симеонова с актьора Пламен Димов в кадър от „Мен не ме мислете“

На какво ви учи детето ви?

Със сигурност на търпение! Учи ме да внимавам какво говоря, защото когато после се чуя в неговите думи, невинаги ми харесва. И да обичам, безвъзмездно и безмерно.  

А учите ли по нещо от ролите, през които минава актьорската ви кариера?

Всяка роля ме учи на нещо, понякога по-голямо, друг път не толкова. Откривам дори различни свои качества или недостатъци. Определено сме щастливци да се занимаваме с това призвание! 

Помогна ли по някакъв начин за изграждането на ролята ви в „Майка“ това, че сте вече родител? С други думи, можеше ли да изглежда по друг начин тази роля, ако беше дошла малко по-рано в живота ви?

Мисля си, че да. Помогна ми. Винаги съм обичала деца и съм имала връзка с тях, но да имаш дете, когато снимаш филм за сираци и жена, която има репродуктивни проблеми, е… Тук дори не мога да намеря точната дума… Определено ми даде перспективата да осъзная какво никога няма да има тази жена и защо травмата и битката ѝ е толкова силна. 

Дария с актрисата Елена Замяркова (Силвия от „Мен не ме мислете“)

С какво ви провокира и вълнува Ася от „Мен не ме мислете“?

Ася е страхотна! Харесвам я все повече с всеки следващ епизод. Тя е далеч по-женствена, възпитана и умерена от мен и в този ред на мисли ми беше много интересно да я търся. От друга страна нейните вътрешни борби, терзания и лутания са ми толкова познати, че понякога гледам на нея като на по-малката ми сестра.

Може ли да издадете малко – какво я очаква през новия сезон на сериала?

Ще кажа само, че животът на част от героите започва да се подрежда, макар и не лесно, а на други – да се обърква. Част от тези обърквания разбиват на парчета уж идеалния им свят и ги карат да преоткрият какво всъщност искат и търсят. Малко завоалирано се изказах, затова следете какво ще се случи всеки петък от 21:00 часа по bTV.

Няма да питаме повече тогава. Последно – кога и за какво можем да ви чуем да казвате „Мен не ме мислете“?

О, честичко изричам тази фраза, но според мен всеки, който казва „Мен не ме мислете“, дълбоко в себе си – даже понякога не чак толкова дълбоко – иска да бъде в мислите на някого и да получи разбиране, помощ и подкрепа.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross