fbpx
Новини

Дарете книга за библиотеки в домове за деца, лишени от родителска грижа

29 ноември 2021

Вече 11 години фондация “Подарете книга” прави всичко възможно, за да има всяко дете в дом за деца, лишени от от родителска грижа, библиотека, в която да влязе и да пожелае да остане. За да може да има избор. Защото книгата е преди всичко възможност да избереш пътя си. 

С годините и опита, който трупа, фондацията успява да подбере 100 заглавия в своята “Библиотека Вдъхновение” и прави всичко възможно тези 100 книги да достигнат до всяка институция, в която живеят деца без родителска грижа.

В момента тече кампанията за събиране за книги за дома в Стражица. Можете да я подкрепите като направите дарение на сайта на фондацията. Средната цена за книга е 16,80 лв. и сами можете да прецените колко книги искате да дарите за каузата.

В момента мисията за 100-те заглавия за библиотеката в дома в Стражица е изпълнена на 40%. Съвсем скоро ще бъде финализирана и кампанита в полза на дома в Стражица - там нещата са на 90%. 

Крайният срок за кампанията е 20 декември, а успешният ѝ финал ще бъде страхотен коледен подарък за много деца, които биха могли да се възползват от дарените книги. 

А ако искате в бъдеще да станете част от мрежата от доброволци, да бъдете приятел на дете и да посветите част от времето си на такава мисия, следете предстоящите инициативи на сайта на “Подари книга”, както и в социалните мрежи (Facebook и Instagram). В началото на предстоящата година фондацията ще има нужда от нови и вдъхновени хора, които да се присъединят към тях.

Паралелно с това тече и съвместната им инициатива с DraftKings - “Заедно и след дома”. В нея се предоставят еднократни стипендии от 1000 лв. на младежи, излизащи от домове, като целта им е така да ги подкрепят за първоначално “стъпване на краката” и започване на процеса по деинституционализация.

Всчики младежи между 18 и 28 години, които вече са излезли или тепърва напускат институционалната грижа, може да кандидатстват до 10 януари 2022 г., като попълнят формуляр за кандидатстване

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross