fbpx
С обич за баба

Да научиш азбуката с мекици

29 ноември 2021

Текстът на Цветелина Андонова е част от конкурса на Майко Мила „С обич за баба“, подкрепен от Milkiss, в който читателите ни разказват любимите си истории със своите баби и дядовци.

Майко Мила ще публикува в специалната си рубрика всички текстове, които ни изпратите до 30 ноември 2021 г. на имейл konkursmaikomila@gmail.com, а трима от участвалите ще получат и специални награди от Milkiss.


Искам да ви разкажа за моята страхотна баба, която от малко повече от 6 години е горда прабаба.Т

Моята баба е бивш медицински работник. Работила е в Родопите и жени са раждали в ръцете ѝ. Хората от блока, в който живее, и до ден-днешен идват, за да им поставя инжекции (включително и аз).

Когато бях на 6 годинки, тя ме гледаше. Научи ме да чета и пиша. С братовчед ми познавахме буквите от около 3-4 годишни. Интересен беше начинът, по който ги научихме. Тя ни правеше мекици с формата на букви и ние търсехме в една голяма тенджера нашите букви, тези на родителите ни и пр.

Когато синът ми проговори, моята баба продължи традицията с мекици букви. Всеки месец меси заветните вкусотии на правнука си въпреки своите 85 години и факта, че не вижда с едното око. А малкият няма търпение да отидем да я посетим.

Прилагам снимка на специалните бабини мекици, научили две поколения на азбуката.

Inline image

За мен и сина ми моята баба е най-страхотната баба на света. Да са ни живи и здрави всички баби и прабаби!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross