fbpx
Животът с деца

Българчета ще видят свои анимации по Cartoon Network

20 април 2017

Българчета имат уникалния шанс да видят свои анимирани творби в ефира на Cartoon Network. Децата, които имат интерес към анимацията и се занимават с рисуване на анимации, могат да участват в конкурса Студио „Въображение“ на детския канал до 31 май.

Състезанието има за цел не само да окуражи децата да създадат свои творби, най-добрите от които ще бъдат отличени, но и да стимулира въображението на децата и да им даде модели, които да следват в развиването на хобито си.

Състезанието се провежда за трети път и е за ученици между 6 и 14-годишна възраст. Стартовата дата е 17-ти април, а крайният срок – 31 май.

Конкурсът има три категории – за рисунка на измислен герой, за сценарно табло и за кратък филм или анимация, а участието в него става през страницата на Студио „Въображение“. Пак там можете да откриете пълна информация за съревнованието, както и съвети към децата за творческия процес .

Международно жури ще отличи по трима победители във всяка от категориите, които освен материална награда, ще имат уникалния шанс да видят творението си в ефира на любимия си канал Cartoon Network.

Победителите ще бъдат оповестени на 12 юни.

В периода на конкурса българският екип на Cartoon Network Студио „Въображение“, заедно с младия артист – запаленият по анимацията Томислав Петков (Томи), ще посети три училища, за да покаже нагледно как се правят началните стъпки в анимацията.

Томи Петков е на 15 години, а шанс да се срещнат с него ще имат 6-годишните ученици от 43 Детска градина „Талант“ в София, четвъртокласниците от столичното 139 ОУ „Захарий Круша“ с разширено обучение по изобразително изкуство, както и възпитаниците на Училище по изкуства и занаяти "Димитър Екимов" за социално слаби деца в село Русаля до Велико Търново.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross