fbpx
Втори триместър

Бременна сте и сънувате странни неща? Нормално е!

1 юни 2017

Знаете, че в Майко Мила! говорим както за забавните, така и за по-сериозните моменти от бременността и последващия живот с деца. Затова днес решихме да обърнем внимание на това, което сънувате! Да, ако сте бременна и вашите сънища са станали особено цветни, живи и странни, трябва да знаете, че не сте единствената. Много от сънищата по време на бременност са странни и има причина за това, пише изданието HuffingtonPost.

През 1970 г. психологът Алън Сийгъл е провел редица работни срещи с бременни жени, които сънували изключително цветни и живи сънища. Бъдещите майки притеснено питали "Ще бъда ли добра майка? Бебето дали ще е добре?" и били очевидно изтормозени от това, което сънуват. Според Сийгъл сънищата на бременните жени представляват комбинация между мечтите на майката и подсъзнателното анализиране на реални емоции и реживявания.

Бременните жени сънуват повече време и помнят по-голяма част от сънищата си, в сравнение с всеки друг период от живота си. Сънят на бременната зависи от това как протича бременността, дали е лека или тежка, от триместъра, в който се намира, и от цялостното ѝ здравословно състояние. Сънищата отнемат около 20-25% от целия процес на сън, като бременните жени помнят по-голям процент от сънуваното.

Всички знаем, че сънищата ни имат някакво значение – те отразяват емоционално или физическо състояние или понякога са някакъв духовен знак. Добрата новина е, че учени са изследвали най-честите сънища и са установили какво ги поражда (или как да ги тълкуваме).

Вижте осемте най-чести сънища и тяхното значение.

Преследване

Сънуваме, че ни преследват, когато се намираме в ситуация, която е опасна в емоционално отношение. Това, че насън преживяваме подобна ситуация, обозначава начина, по който съзнанието ни алармира, че сме емоционално уязвими. Ако сънувате, че ви гони непознат, това може да значи, че ви трябва яснота, разкриване на истината, или по този начин подсъзнателно признавате, че се чувствате виновни за нещо. Сънят, че някой ви преследва или гони, всъщност представлява вас самата, която е преследвана от действителността или истината.

Изпит

Според британския ясновидец Крейг Хамилтън Паркър, сънят, че сте на изпит, означава, че „изпитвате понижено самочувствие или се съмнявате в себе си.“ Това може би ви се случва в училище/университет, на работното място или във връзката ви. Поработете върху самочувствието си и отпразнувайте постиженията си, за да се отървете от тези сънища.

Падане или пропадане

У много хора този сън се появява често. Падането насън означава, че сте загубили контрол върху някаква ситуация. Не става ясно какво точно сте изпуснали от контрол – може да е работата, любовта, приятелство. Макар да не изглежда така, това невинаги е лошо – ако се чувствате спокойно, докато падате, значи некотролируема промяна ви помага да се промените към по-добро.

Закъснявате

Ако закъснявате за уговорка, среща, събитие и т.н. насън, това означава, че подсъзнанието ви е затрупано от отговорности. Вероятно пропускате или жертвате голяма част от живота си, защото не планирате времето си правилно. Тълкуванието на този сън е почти буквално.

Голи на обществено място

Това е много често срещан сън, който се появява, когато сънуващият човек има чувството, че защитите му са свалени и е уязвим. Може да означава и че сте готова да се разкриете, да изложите себе си на показ (не буквално) и да споделите тайните си. Ако сънувате, че се събличате насън, това е много положителен сигнал. Означава, че съзнанието ви се лекува от травма и се подготвяте да се върнете обратно в живота си.

Изневяра

Случва се да сънувате, че изневеярвате или ви изневеряват. От този сън може дори да ви боли на другия ден, ако е бил много интензивен и истински. Добрата новина е, че този сън е доста далеч от буквално тълкувание. Такъв сън обикновено се появява като резултат от внушение – ако сте гледали романтичен филм или предаване с харизматичен водещ, може да се случи и дори ако сте слушали романтична история от приятел.

Понякога е резултат от общо неглижиране на връзката ви и от това, че не прекарвате достатъчно време с любимия човек, върху което трябва да поработите.

Запознанство със звезда

Често сънуваме такива неща и може да сме малко разочаровани, когато се събудим и установим истината. Може да се случи, когато същата вечер сте гледали въпросната личност по телевизията или на филм. Може и да не го осъзнавате, но подсъзнателно сънувате определена звезда, защото тя или той притежава качество, което ви харесва и на което искате да подражавате.

Падащи зъби

Този странен сън е един от най-широко разпространените и обикновено се случва, когато нивото ви на самоувереност започне да пада. Ако това е проблемът, работете върху самочувствието си. Обърнете се за помощ към най-близките, за да ви помогнат да си изградите самочувствие и самоувереност. Другото тълкувание на този сън е, че тайно не се харесвате и искате да се промените. Отново, ако това е проблемът, спрете да плащате данък „обществено мнение“ и се фокусирайте върху качествата си, които харесвате и от които се гордеете.

А сега лягайте и сънувайте на воля - самоуверени и със самочувствие!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross