fbpx
Истории с dm

Борбеност и сила

15 март 2021

Текстът на Лилия Златкова е част от „Моята майка е моето вдъхновение“ – кампания на dm, в която читателите на Майко Мила разказват за най-прекрасните жени в живота им, техните майки.

Майко Мила ще публикува всички текстове, които носят вдъхновение, красота и обич. Моля, изпращайте текстовете си на имейл konkursmaikomila@gmail.com до 15.03.2021 г.


Като се сетя за моята майка, пред мен излиза образ на сила, борбеност и страшен инат. Ината ѝ го прощавам, зодия Козирог все пак.

Тя е жена, която никога не съм виждала да плаче. Такава, която мъкне 50 кила чанта, прекосява цяла София и никога не казва "мрън". А вътре в себе си носи цяла една вселена, но това го разбрах чак, като пораснах.

Тя винаги е знаела да разчита изцяло на себе си за всеки един проблем.

Мама е единствено дете на разведени родители. Била е спортист, после балерина, но винаги е мечтаела за голямо семейство и ето на, залюбила се с баща ми.

Вдигнали сватба и след това се е родил брат ми. Той е бил бебе 4 кг и 700 г и тя, с целия си инат, го е родила за 30 минути по естествен начин. Уау, мамо, била си супер смела!

Три години и половина след него, като по норматив, пак за 30 минути съм се излюпила и аз.

Мама е постигнала мечтата си за пълна къща. Като се замисля, в онези години изобщо не ми побира главата как са се оправяли майките без памперси, на купонна система и какво ли още не. Но ни има и имахме едно страхотно и незабравимо детство.

Мама е герой. Истината е, че дълги години не я разбирах. Бяхме все на нож. Аз – вечната бунтарка, емоционален пожар, тя – твърда и неотстъпчива, държаща на дисциплината.

Упреквала съм я и съм си позволявала да я съдя, а всъщност нищо не съм разбирала. Е, вече съм майка на две деца и виждам и осъзнавам прекрасно какво ѝ е коствало на нея самата през цялото майчинство – житейски грижи и неволи.

Мама ме научи да бъда мъжко момиче, да превъзмогна цялата си ненужна емоционалност и да знам, че няма как да не се справя със всичко, имам ли нужното желание и психическа нагласа.

Мама ме научи колко ценно е да имаш семейство. И това, че не е нужно винаги да си пръв и всичко да е на всяка цена.

Мама е страшен пич и е моята желязна упора, без която наистина не мога.

Обичам те, мамо!


Всички текстовете от конкурса може да прочетете в рубриката “Истории с dm“.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross