fbpx
Писма за 8 март

Благодаря ти, че ме спаси

7 март 2024
жена жест сърце с ръце

„Писма за 8 март“ е специален проект на Майко Мила и на dm България, в който ви провокираме да напишете писмо до по-младото си аз или до своето дете. А ние ще наградим най-добрите. Пишете ни на konkursmaikomila@gmail.com до 6 март включително. Победителите ще обявим на 8 март. Наградите от dm България са страхотни – четири сета с козметика и вкусни изненади. Предвидили сме и поощрителни награди – книги от Майко Мила. 

Михаела Тодорова пише до своята дъщеря, за да ѝ благодари, че я е извадила от много тъмен период в живота ѝ.


Здравей мило момиче, здравей мое малко Аз!

Здравей малко инатливо кокиче, здравей голям мърморко!

За твоите 6 години ти, мое мъниче, порасна повече от мен.

А заедно с това научи и мен как да бъда голяма, възрастна, силна… Как да бъда твоя мама. Първата ни среща беше интересна, а след това настъпиха месеци на сълзи, безсънни нощи, памперси и едно европейско по футбол. Теб те болеше, а аз плачех от безсилие.

До деня, в който се изгубих.

Денят, в който твоето нежно „мамо“ ме спаси от това до полетя в бездната. Денят, в който толкова се уплаших от себе си, че за малко забравих че те има. Беше прекалено малка, за да разбереш какво се случва.

Мама беше тъжна, мама плачеше постоянно, а когато не плачеше – спеше.

Мама се беше изгубила, още преди ти да се появиш. Беше забравила какво е да си пълноценен човек, беше забравила да се смее, не знаеше как да се справи с мрака в мислите си. Мама трябваше да се изправи, трябваше да се научи наново как да живее. За да бъде майката, която ти заслужаваш. 

Сега 4 години по-късно...

Казвам ти колко се гордея с теб, че си смела, умна и решителна, а ти ми отговаряш, че заради мен си такава, че аз съм те направила смела. Умът ми не го побира. Ти ми даде силата и смелостта, на които да науча теб. 

Благодаря ти, че ме спаси, без изобщо да подозираш, че си го направила.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross