fbpx
Новини

Безплатна пробна матура по български за всички ученици от 12 клас

12 януари 2022

По-драматично от кандидатстването след 7 клас може да е само кандидатстването след 12-и. Не, грешка. Няма нищо по-драматично от кандидатстването след 7 клас.

Но все пак след 12 клас човек има ексклузивната възможност да провери знанията си с държавните зрелостни изпити, по-познати като “матури”, и да избере в каква посока да продължи живота му на база интереси и познания. Или да влезе да следва “висшО”, каквото майка му и баща му са му казали. 

Последното се надяваме да се случва все по-рядко. Имаме предвид намесата от родителите - не самите матури. Самите матури са си сигурни и човек каквото и да прави, няма как да ги заобиколи.

Затова възможността да се провери на една от тях е много ценна. На 15 и 16 януари в специална платформа, предоставена от издателство Klett, всеки зрелостник може да провери безплатно знанията си, като държи матура по български език и литература. 

Най-ценното е възможността за получаване на обратна връзка по отговорите, затова е необходима предварителна регистрация. Всеки дванадесетокласник може да я направи тук. Изпитът е изцяло съобразен с новия модел на МОН и включва взетия до момента материал. Може да бъде държан в удобно за зрелостника време в един от двата дни, когато ще е отворена пробната матура.

А ако искате, пробвайте се и вие, за да видите, че никак не им е лесно на децата.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross