fbpx
Новини

Алисън Филикс и маратонките по мярка, когато си майка

1 май 2022

36-годишната супер звезда на леката атлетика Алисън Филикс е най-титулуваният спринтьор в американската история. Медалите ѝ от олимпийски игри са 11, спечелени в 5 последователни олимпиади, а другите ѝ отличия нямат брой.   

Наскоро Алисън Филикс пусна собствена линия маратонки, направени от жени за жени. Saysh набира все повече популярност и заради въведената наскоро политика за маратонките и майчинството. 

Ето какво казва Филикс за нея, след като я обяви в профила си в Инстаграм. 

“Крайно време беше някой да направи нещо такова. Продължавам да се уча колко е важно ти да задействаш промените, вместо любезно да молиш за такива.

През последната година се старая да направя света по-добро място за жените, затова обявявам новата политика на Saysh.

Ето какво представлява тя.
По време на бременност жените могат да сменят номера обувки, който носят.
Ако имате чифт Saysh Ones и размерът на крака ви се е променил по време на бременността ви, ние ще ви изпратим нов чифт.
Много просто и ясно.”

Проучване е установило, че между 60 и 70% от жените свидетелстват за по-дълги крака и по-ниски сводове след раждане. Това, освен неудобно, е и ужасно скъпо, защото по-големите крака означават по-голям номер обувки, а това би струвало доста, ако трябва да подмениш всичките си обувки.

Политиката на бранда на Алисън Филикс решава този проблем, като предлагат нов, безплатен чифт на всяка жена, която вече не може да влезе в старите си маратонки Saysh, защото кракът ѝ е пораснал, докато е била бременна.

Алисън Филикс решава да създаде бранда, малко след като напуска Nike, защото нямат майчински осигуровки и протекции за спонсорираните от тях атлети. Нейното напускане през 2019 г. започна сериозен разговор по темата, който принуди спортния гигант да гарантира на спортистите плащания и бонуси за 18 месеца около бременността.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross