fbpx
И аз съм човек

Майко Мила, чете ми се: 8 книги, които да прочетеш този юли

3 юли 2024

Знаем, че е юли и сигурно ви предстои ходене на море или някаква друга почивка. И знаем, че ще оправяте багаж, ще тъпчете едни куфари и торби с какво ли не за детето, за плажа, аптечки, хладилни чанти, легени и тук-там някоя тенджера. 

НО! Не забравяйте и себе си, докато приготвяте багажа. Сложете си една–две книжки за плажа. Може да ви се струва абсурдно, че ще имате време да четете по време на почивката (всички знаем какво е да си с деца на море), но надеждата умира последна!

Дайте една лопатката на детето и му кажете да копае дупка в пясъка, докато стигне Китай. Почерпете мъжа с една бира, за да хвърля по едно око на копаещия към Китай и ето –  спечелили сте си цели 10–15 минути, опънати на шезлонга с книга в ръка! Последвайте ни за още родителски хакове!

А сега по същество – този месец нашият „книжен клуб“ ви представя цели 8 нови заглавия! Имаме сладка романтика, едно дългоочаквано и много нашумяло фентъзи, криминални прeдложения и истории, които ще останат с вас за дълго.

„Капри завинаги на Роберта Грегорио“

Когато Киара среща Кеко за пръв път, тя е смутена. Но щом той ѝ се усмихва, тя в миг се влюбва в трапчинките и бездънните му сини очи. А след романтичната им разходка с неговата „Веспа“, е ясно, че това е любов от пръв поглед и за двамата. Сякаш са предопределени да са завинаги заедно... Ала седем години по-късно двамата са изгубили връзка и се опитват да продължат напред, все още лекувайки разбитите си сърца.

Киара не е щастлива, че трябва да се върне в родния си Неапол да помага на баба си в малкото златарско ателие. Създала си е изцяло нов живот в Милано и не иска да поглежда назад. Но съдбата има други планове. В бижутерията на Виа дел Аморе – известна оживена уличка с магазини, посещавани от много младоженци, ги очаква пълен хаос. Скоро след като Киара започва работа там, тя открива забравена поръчка за брачни халки, предназначени за сватба на прелестния остров Капри и тръгва на пътешествие, за да намери на кого принадлежат. А там я чака огромна изненада. Възможно ли е Киара да спаси приказната сватба на Капри и същевременно да излекува собственото си сърце край лазурните води?

„Среща за игра“ на Алекс Дал

„Среща за игра“ е завладяващ трилър, в който нищо не е каквото изглежда на пръв поглед. 

Елиса Бликс не може да откаже на дъщеря си Лусия да отиде на гости на новата ѝ съученичка Жозефин. Майка ѝ Лин е красива и самоуверена, а къщата им издава завидно благосъстояние. Елиса не подозира и за миг, че когато целува дъщеря си за лека нощ, ще я загуби. На следващия ден къщата на Лин е празна. Никога не е била дом на богато семейство, никога не е била предназначена за невинна среща за игра на две момичета. Била е просто декор на план за отвличане.

Едно семейство е разбито, едно семейство е създадено. Изчезването на Лусия изправя на нокти цяла Норвегия, а малкото открити от полицията следи сочат, че момичето е попаднало в ръцете на международна престъпна мрежа.

Но истината е по-сложна и по-дълбока. И само когато Елиса и съпругът ѝ честно се изправят пред тайните в миналото си, ще разберат кой и защо е отвлякъл дъщеря им.

„Божествени съперници“ на Ребека Рос

Може би един от най-очакваните епични фентъзи романи за тази година! Когато двама журналисти съперници откриват любовта чрез магията, техните съдби зависят от решението им дали са готови да се изправят лице в лице със злите сили... заедно. Боговете са събудени от вековния си сън. И сега са готови да потопят човечеството в кървава война.

Всичко, което иска осемнайсетгодишната Айрис Уиноу, е да опази семейството си. Нейният брат е мобилизиран да се бие във войната между боговете и е изпратен на фронта. Скоро следите му на бойното поле изчезват и от мъка майка му започва да потушава терзанията си с алкохол. Семейството е разорено и единственият начин да оцелее е Айрис да получи мечтаното повишение – колумнист в градския вестник „Оут Газет“.

Случайно или не писмата на Айрис до брат ѝ попадат в ръцете на нейния красив, но коравосърдечен съперник за поста в редакцията – Роман Кит. Но щипка древна магия ще изкове вълшебна нишка между тях, която ще се превърне в бурна и изпепеляваща любов. След поредица от нещастия двамата ще заминат за фронта само с необикновените си пишещи машини в ръце и ще потънат в мистичната мъгла на ожесточената война. Връзката им ще се закали, защото трябва да се изправят пред съдбата на човечеството, но най-вече пред изпитанията на любовта.

„Магията на морското стъкло“ на Джени Хейл

Лорън все още не може да преодолее загубата на годеника си, който загива при автомобилна катастрофа преди година. Тя продава своята част от сватбена агенция „Захар и дантела“ на съдружничката си и заминава за Аутър Банкс. Още в деня на пристигането си Лорън се запознава с привлекателния рибар Броуди. Двамата се сближават, но той не желае да се обвързва сериозно. Нито пък Лорън – единственото, което тя иска, е да се наслаждава необезпокоявано на спокойствието, уединението и красотата на това райско кътче.

Но когато нейната нова приятелка Стефани я моли да се заеме с планирането на сватбата ѝ, Лорън не може да ѝ откаже. Макар подготовката на най-големия празник на любовта да ѝ напомня, че е изгубила всичко, за което някога е мечтала.

Междувременно Лорън, която не вярва в силата на провидението, сякаш постоянно получава знаци от годеника си. Тя намира парченца от любимото му морско стъкло, които океанът е изхвърлил на брега. А историята на специалната гривна, която получава като подарък, е на път да преобърне целия ѝ живот. Но дали ще повярва, че заслужава още един шанс да бъде щастлива?

„Изригване“ на Майкъл Крайтън и Джеймс Патерсън

Майкъл Крайтън, създателят на „Джурасик парк“, „Спешно отделение“, „Туистър“ и „Западен свят“, има любим проект, по който работи години наред преди преждевременната си кончина през 2008 г. Знаейки колко специален е бил той за него, съпругата му Шери Крайтън задържа бележките му и частичния ръкопис, докато не намира подходящия автор, който да го завърши: Джеймс Патерсън, един от най-популярните разказвачи на истории в света.

Историческо изригване на вулкан е на път да разруши Големия остров на Хаваите. Но една тайна, пазена грижливо от военните в продължение на десетилетия, е много по-ужасяваща от вулкана. Ще успее ли вулканологът д-р Макгрегър да спаси не само острова, но и целия свят?

В Изригване майсторът на технотрилъра обединява сили с майстора на модерния трилър, за да създадат заедно най-очаквания мегатрилър от години насам.

„Орехови желания“ на Мануела Инуса

Под ореховите дървета всички желания се сбъдват!

Виктория живее в любимата си ферма за орехи, собственост на семейството ѝ от поколения. Откакто майка ѝ е починала и баща ѝ е претърпял операция, на нея се пада отговорната задача да стопанисва фермата. А това невинаги е лесно нито в емоционален, нито във финансов план.

Монотонното ѝ всекидневие е нарушено, когато известният писател Лиъм Сандърс иска да направи проучване за новия си роман именно в идиличната ферма за орехи и е готов да заплати голяма сума, за да прекара следващите месеци в старото им бунгало.

Присъствието на чаровния млад мъж кара сърцето на Виктория да бие необичайно ускорено. И тогава изведнъж на прага се появява отдавна избягалата сестра на Виктория заедно с проблемите си. Скоро отново прехвърчат искри между сестрите и Виктория трябва да събере сили, за да помогне на семейството си, но и да не изпусне шанса си за лично щастие.

„Лека нощ, Джун“  на Сара Джио

„Лека нощ, Джун“ е трогателна история за силата на думите, любовта към книгите и истинското приятелство.

Джун е вицепрезидентка на голяма банка в Ню Йорк и макар да е безкомпромисна в работата, напрежението ѝ се отразява. Получава паник атаки, но така и не се вслушва в лекарските съвети да забави темпото. Но когато научава, че леля ѝ Руби е починала и ѝ е оставила своята книжарница за детски книги и малкия апартамент над нея в Сиатъл, Джун заминава за родния си град. Възнамерява да продаде всичко възможно най-бързо, но спомените за леля ѝ, очарованието на квартала и възродената любов към книгите я карат да остане.

В книжарницата се натъква на писма между леля си и покойната Маргарет Уайз Браун – авторката на любимата детска книжка на Джун „Лека нощ, луна“. Двете са били близки и са споделяли най-съкровените си тайни. Увлечена и очарована от всяко следващо разкритие в писмата, Джун неусетно започва да се радва на малките неща. Не след дълго усеща ползотворния ефект върху своето здравословно и психично състояние. За това допринасят и срещите със собственика на италианския ресторант до книжарницата, привлекателния Гавин.

Джун се осмелява да напусне престижната си работа в Ню Йорк и поема на едно вълнуващо приключение, което ще ѝ разкрие коя е тя всъщност.

„Момичетата от Пърл Харбър“ на Сорая Лейн

Вълнуващ и драматичен, романът Момичетата от Пърл Харбър“ ни изправя пред немислимите изпитания, сполетели хиляди в реалния живот през Втората световна война. Какво се случва, когато раят стане ад? Голямата мечта на Ейприл е напът да се сбъдне. Младата и амбициозна жена става медицинска сестра на Хаваите, следвана неотлъчно от сестра си Грейс и приятелката им от детството Попи.

Ослепително слънце, вълни, които неусетно притихват в прегръдката на залива, флиртове и смях с войниците от военноморската база Пърл Харбър... Момичетата сякаш са в рая, а много скоро към триото им се присъединява и самоуверената Ева.

Но на другия край на света се води война, която не оставя никого безучастен. Рано сутринта на 7 декември 1941-ва адът се стоварва над райското кътче с рев на японски самолети. Смъртоносното нападение взема стотици жертви и оставя само пепел и скръб. Загива и едно от момичетата в „сестринската четворка“, а останалите – оцелели на косъм – трябва да подредят наново опустошените си съдби.

Вяра Иванова

Отговорен редактор на Майко Мила

всички статии на автора
Споделете статията
cross