fbpx
Новини

7 фестивала, които да посетиш това лято (със и без деца)

11 юни 2024

Нищо не крещи по-силно „лято“ от майка, която вика на децата си да излязат най-после от водата, от реклами за хапчета против диария по телевизията и от посещение на музикални фестивали.

Първите две не ви ги пожелаваме, но дано фестивалите да ви се сбъднат. Защото едва ли има нещо по-хубаво от прохладна лятна вечер с нещо свежо за пиене в ръка и с хубава музика, на която да се насладите семейно (или пък без деца).

Ако се чудите къде и какво ще има през летните месеци. И къде ще се леят Апероли и хубава музика – продължавайте да четете! 

Франкофоли (21-22 юни, Пловдив)

В края на юни Пловдив ще бъде завладян от най-големия фестивал за съвременна франкофонска музика. „Франкофоли“ ще се проведе на 21 и 22 юни, а сред звездите на събитието ще са Ищар и Барбара Прави. Българското участие в тазгодишното издание на фестивала е Иво Димчев.

Sofia Live Festival (21-23 юни, София)

Sofia Live Festival за поредна година ще превърне Арена София в Борисовата градина в международна музикална сцена. В периода 21-ви – 23-ти юни музикалните ентусиасти ще могат да се насладят на многообразие от изпълнители, динамична атмосфера насред чудната природа и много забавления за малки и големи. Съвсем скоро се очаква и информация за специалната детска зона на фестивала. Част от изпълнителите са Atmosphere, DUB FX и Selah Sue.

A to JazZ (4-7 юли, София)

За 13-а поредна година София ще бъде дом на джаза с поредното издание на A to JazZ. От 4 до 7 юли на поляната на Южен парк 2 почитателите на фестивала ще могат да се насладят на много джаз и редица съпътстващи събития, включително свързани с инициативи за по-чиста природа.

McCoy Tyner Legend, френската вокалистка Cyrille Aimée и дуото Knower са само част от изпълнителите, които ще пеят на A to JazZ. Отново ще има и специални кътове и забавления за деца, но все още не са бъдат обявени.

Midalidare Rock In The Wine Valley (12-14 юли, село Могилово, Чирпан)

В средата на юли винарна „Мидалидаре“ в село Могилово (община Чирпан) за поредна година ще приюти фестивала Midalidare Rock In The Wine Valley. На 12 юли на сцената ще излязат Accept, следващият ден е запазен за Mr.Big, а в последния трети ден на фестивала публиката ще може да чуе легендарните Deep Purple. Наред с тях в програмата на фестивала са включени още Soundtruck, Delain, Saxon и др.

HILLS OF ROCK (25-27 юли, Пловдив)

Един от най-мащабните български фестивали за рок и метъл музика HILLS OF ROCK се завръща с гръм и трясък на 25, 26 и 27 юли 2024 г. Хедлайнер в първия ден е иконичната група КoЯn. На 26 юли 2024 Bring Me The Horizon идват за първи път в България като хедлайнери на втория фестивален ден. Хедлайнер на третия ден ще бъдат шведските супергерои – викингите от Amon Amarth.

SPICE Music Festival (2-3 август, Бургас)

За 5-а поредна година Морска гара, Бургас става сцена за международни изпълнители. Танци, забавления за малки и големи, както и множество прочути артисти от цял свят ще радват публиката на SPICE Music Festival на 2-ри и 3-ти август 2024 г. Част от изпълните са E-Type, 2 Unlimited, Fragma, Gareth Gates, Italo Brothers, Evi Goffin ex-Lasgo и Groove Coverage.

BANSKO JAZZ FEST (3-10 август, Банско)

В началото на август в Банско за рекордния 27-и път ще се проведе „Банско джаз фестивал“. Музикалният форум ще бъде открит на 3 август и ще продължи седмица. Публиката ще може слуша изпълненията както на родни имена като Камелия Тодорова и Теодоси Спасов, така и на музиканти от ранга на Алюн Уейд, Мирла Риомар, Питър Бърнстейн и др. 

И още две подсказки за самостоятелни концерти:

Lenny Kravitz ще бъде в Бургас на 6-ти август. Бургас ще е спирка от новото му световно турне – „Blue Electric Light Tour“. Концертът ще се проведе в рамките на фестивала Burgas Summer Live.

Ed Sheeran пък ще ни гали с гласа си на 31-ви август в София. Един от най-актуалните музиканти в света в момента идва в България за първи път, а интересът към концерта му определено е огромен. Все още има малко останали билети, с които можете да се сдобиете.

Вяра Иванова

Отговорен редактор на Майко Мила

всички статии на автора
Споделете статията
cross