fbpx
И аз съм човек

7 мисли, които минават през главата на една неопитна майка

2 юли 2017

Магдалена Гърбова е неопитна, 23-годишна майка (както тя самата се описа). Докато седяла и си гледала сладкото 5-месечно бебе, през главата ѝ минали едновременно 7 мисли, които тя сподели с нас, а ние, понеже ги харесахме, ги споделяме с вас!

********************

1. Какво е това пулсиращо нещо на главата на бебето ми?!?! Колкото и да сте чели, чували и виждали бебешки фонтанели, като видите тази на вашето мило чедо за пръв път, ще изпаднете в лека истерия. Ама кога ще се махне това нещо оттам, дали мога да го пипам, а ако случайно му пипна мозъка??? 

2. Ама винаги ли ще е толкова розов? - И смачкан, и с дръпнати очи, без мигли, с точно два косъма на главата. От този въпрос произлизат милион други въпроси за вечността, като например:

3. Винаги ли главата му ще е 2/3 от тялото? Как ще започне да ходи така, това няма ли да го наклонява встрани, наляво-надясно? Ох, детенцето ми!

4. Винаги ли ще се стряска като пръцне? Лелеле, не дай си Боже! Никакъв спокоен сън за детето ми, особено след обяд от рода на бобовите, а ако има и вечеря в този стил,

5. Възможно ли е бебето ми да ме мрази? В Гугъл нищо не пише по въпроса, ама аз съм сигурна, че може! Защо иначе ще плаче постоянно и не желае да стои при мен - ето, мрази ме и това е! Добре че поне започват да се усмихват, че току-виж майките са полудели.

6. Как, по дяволите, са направили тези бебешки дрешки толкова малки?!? И кой, и защо също? Тия хора, дето са ги измислили, знаят ли как да ги сложа на тия малки ръце? Леле, как се огъват! Добре че и това минава, че тези мини инфаркти щяха да са ми в повече при всяко преобличане.

7. Ще го сложа да спи ей тук, до мен, ама да не вземе пък да се събуди от чешмата?? Или от ходенето ми по пода?? То и дишането ми е малко шумно... Ще ида да го оставя да спи в спалнята! Ааа, не. По-добре не - или ще пръцне, и ще се стресне, или пък ще се събуди и като не ме види, пак ще се стресне!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross