fbpx
Бременност

5 филма за бременни (II част)

15 януари 2019


Пет филма за 9 месеца не стигат, така че след първата кино селекция с бременни супергероини, която вече ви предложихме, следват още няколко шедьовъра, с които да се потопите в многопластовия свят на бременността:

# 6: Babies/Бебета (2010)

Възхитителен и забавен документален филм за живота на четири бебета от четири различни места по света – Монголия, Намибия, Сан Франциско и Токио. Филмът проследява развитието им от раждането до първата им година в 120 минути, по време на които със сигурност ще харесате особено много дяволитото монголско бебе – и не забравяйте колко сте го харесали, ако и вашето се окаже такова!

# 7: Riding In Cars With Boys/ Момчетата на моя живот (2001)

Дрю Баримор е в най-добрата си актьорска форма в тази комедийна драма, в която играе буйната и безпътна тийнейджърка Бевърли, забременяла от добронамерен, но ненапредничав герой. След като той влиза в затвора заради наркотици, Бевърли, която винаги е мечтала да стане писателка, пробва да се запише в колеж, но неочакваните задължения като майка ѝ пречат. Смешен, емоционален, опустошителен – филмът показва приятно отдалечен от геройството женски образ, както и силната връзка между една млада майка и нейния син, чиято реплика „Изглеждаш прекрасно, мамо" просто ще ви стопи сърцето.

#8: Juno/ Джуно (2007)

Рискован избор за онзи период от бременността, когато вече избухвате в плач за най-малкото. Филмът обаче има абсолютно заслужен Оскар (2008) за най-добър оригинален сценарий и още куп награди и номинации, така че всяка пролята сълза си заслужава. Историята е за студентка (Елън Пейдж), която се оказва с непланирана бременност и се впуска в търсене на идеалните осиновители за нероденото си дете.

# 9: Away we go/Сбогом заминаваме (2009)

Прекрасен, небрежен, много благ филм на Сам Мендес за младите и ексцентрични Бърт и Вероника, които се отправят на пътешествие из САЩ в търсене на място, където да отгледат детето си. Последвайте ги и разберете ще намерят ли идеалния дом преди да се роди бебето…

# 10: Junior/Джуниър (1994)

Не може да не сте гледали тази класика с Арнолд Шварценегер и Дани Де Вито, но няма лошо да повторите точно когато оплаквате женската си участ. Учен (Дани) експериментира с тест за оплождане върху свой колега (Арни), в резултат на което той забременява. Тъй като лекарството не успява да получи одобрение, ученият не може да продължи изследването си и е изхвърлен от лабораторията. Това означава, че Дани Де Вито трябва да държи оплодения Арни под око и в пълна тайна, проследявайки една мъжка бременност, пълна с гадене, чудовищен апетит и всичко останало, което ви се иска мъжът ви да изпита, вместо да се чуди какво пак ви има на настроението.

Приятно гледане и не забравяйте и компанията на новото приложение Майко Мила! Бременна съм!, чиято мисия е да ви преведе щастливо и безпрепятствено през бременността.

Повече за апликацията ще разберете, когато я свалите на своя iPhone или Android от съответния Store на телефона ви.

Майко Мила! Бременна съм! обещава да бъде ваш неотлъчен приятел и душеприказчик до края на бременността ви и никога, никога да не ви се сърди, ако в 12 през нощта му признаете, че много ви се яде диня със сладолед!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross