fbpx
Втори триместър

5 филма за бременни (I част)

27 декември 2018

И така, след като сте изчели цялата литература за бременни, хапнали сте, пийнали сте си фолиевата киселина, преглътнали сте и смутито с броколи и спанак, можете да отворите дискретно едно малко пакетче чипс и да допълните общата си култура на тема бременност с филм. Без паника, няма да ви препоръчаме сериали като „Историята на прислужницата“ точно в момент, в който нямате никакъв имунитет срещу прекалено драматични истории, сцени и картини. Избрахме доволно количество безобидни, но качествени произведения на кино изкуството, за да стане този период от живота ви още по-магичен:

#1: What To Expect When You’re Expecting/ Очаквай неочакваното

Типична американска комедия с Камерън Диас, Дженифър Лопес и Елизабет Банкс, която разказва за бременностите на група жени, всички от които имат много различен опит. От пристъпи на сутрешно гадене по време на живо предаване през безпроблемна бременност до истории за осиновявания - филмът обхваща десетки теми за майчинството по много лек и забавен начин. Е, със сигурност няма да се смеете така, че целият блок да ви чуе, но няма и да се хванете на заложените сълзливи капани. Идеален за разтоварване.


# 2:The Business Of Being Born/Раждането като бизнес

Ако изберете само един филм от нашия списък, нека е този. Това не е блестяща романтична комедия, а документалистика, която всички бременни жени трябва да гледат. След раждането на първото си дете, актрисата Рики Лейк наема режисьорката Аби Епщайн, за да изследват начините, по които американските жени раждат бебетата си. Филмът преплита лични истории, свързани с раждане по естествен път, с цезарово сечение, в домашни условия и други случаи с исторически, политически и научни прозрения и шокиращи статистики за сегашната система на родилната помощ. Ако искате да сте информирани и въоръжени с факти за раждането, това е вашият филм, който има втора и трета част с още повече полезно съдържание.  


# 3: Nine Months/Девет месеца

Филмова магия между Джулиан Мур и Хю Грант с неговата безумно инфантилна 90-арска прическа. Великолепната Мур е в ролята на учителка по танци, изправена пред непланирана бременност. Двойката се сблъсква с една камара трудности, приспособявайки се към идеята за родителството, но в крайна сметка всичко върви към щастлива развръзка.


# 4: Father Of The Bride/Баща на булката

Римейк на едноименния американски комедиен филм от 50-те. Стив Мартин е в ролята на бизнесмена Джордж Банкс, отказващ да даде ръката на дъщеря си на нейния избраник, а Даян Кийтън е съпругата му Ника, която се опитва да го спре да съсипва бъдещата сватба. Филм, в който семейните отношения са по-ексцентрични и от най-новите сватбени услуги и който се фокусира върху възхода и падението на бащинството, включвайки по неочакван начин и темата за бременността. Има и 2 част, така че си пригответе още един пакет чипс.


# 5: Baby Mama/Майка под наем

Една работеща успяла жена на 37 най-накрая решава да роди първото си бебе, но разбира, че шансът да забременее е едно към милион. Тя решава да наеме жена, която да износи бебето ѝ, и скоро нейната симпатична избраница Анджи забременява. Всичко върви прекрасно, докато един ден нейната "майка под наем" се появява, заявявайки че няма къде да живее. Две силни жени влизат в комична битка на характери, спорейки за абсолютно всичко, включително за „общата“ си бременност…


Приятно гледане и не забравяйте и компанията на новото приложение Майко Мила! Бременна съм!, чиято мисия е да ви преведе щастливо и безпрепятствено през бременността.

Повече за апликацията ще разберете, когато я свалите на своя iPhone или Android от съответния Store на телефона ви.

Майко Мила! Бременна съм! обещава да бъде ваш неотлъчен приятел и душеприказчик до края на бременността ви и никога, никога да не ви се сърди, ако в 12 през нощта му признаете, че много ви се яде диня със сладолед!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross