fbpx
И аз съм човек

5 типа гости, които да не каним, след като родим

14 юли 2018

Помните ли, когато бяхте в третия месец и всичките ви близки и приятели говореха за това как ще идват да ви помагат веднага щом бебето се роди? Е, това, което не са ви казали, е, че под "помагам" имат предвид да гъделичкат бебето, докато вие спринтирате наляво-надясно, вършейки всичките си домакински работи, за които сте смятали, че те ще ви дадат едно рамо.

Голяма подкрепа, нали? Сега не е нужно да се тревожите как да прекарвате време със скъпоценното си новородено, докато то е в добро настроение. Тези хора ще го направят вместо вас! И ще ви го върнат обратно веднага щом започне да плаче.

Scarymommy ни предупреждава за още няколко типа хора, които е много вероятно да намразим, след като родим.

Помагачи, които мислят, че са на почивка

Това са последователи на гореспоменатите помагачи, които не помагат. Живеят далеч, нямат търпение да видят бебето и ще останат с вас, за да "помагат" денонощно. Но те също така ще очакват да им поднесете нещо за ядене във време, в което едва намирате начин да изядете една праскова на крак. И няма да могат да проумеят защо ги карате да извадят прането от пералнята, докато са на почивка. Някакви предположения с какво ви помагат, тропайки в 2 часа през нощта из къщата, когато тъкмо сте приспали за пореден път бебето?

Приятелите, които закъсняват

"Ще дойдем в 12 и ще донесем обяд", казват те предишната вечер. "Това звучи страхотно", ще кажете. "У нас няма нищо за ядене, а да ям е любимото ми нещо". В 11 сутринта детето ще заспи и ще помислите: "Не, не бива сега да заспивам с него. Хората скоро ще са тук“. И се започва едно броене на минути, които можехте да прекарате в дрямка, вместо да чакате сандвича с моцарела, който пристига след час-два, когато стомахът ви е станал на топка от гняв.

Болни хора

Те се появяват на вратата с течащи носове и отхрачваща кашлица. "Бях болен миналата седмица. Вече не съм заразен", казват едни, а други разправят, че просто имат алергия. Преди да можете да им кажете: "Моля те, измий си ръцете“, те посягат към вашето здраво новородено. И когато въпросният гост кихне, ви се струва, че микробите се изстрелват към лицето на бебето като лентички от конфета.

Майката, която смята, че правите всичко неправилно

Може да е майка ви, леля ви, приятелка. Няма значение. Те са правили нещата по различен начин, извинете, по ПРАВИЛНИЯ. „Е, защо сега го преобуваш така?" А защо просто не си гледате вашата работа?

Куриерът, домоуправителят

Яростното натискане на входния звънец не винаги може да събуди бебето, но винаги ще се случи в най-неподходящото време. Най-накрая имате възможност да влезете в тоалетната за повече от 1 минута. Дзън-дзън. Просто влизате за първия душ от 48 часа насам? Дзън-дзън! Или пък бебето ви тъкмо засуква както трябва за пръв път. Дзъъъън! "Просто оставете пратката пред вратата или някаква бележка и си вървете!"

Бонус: Спящият съпруг

През първите месеци, дори години, повечето майки се будят с параноята, че детето им диша странно, докато доста бащи през това време спят здраво, ако ще новороденото да реве на три сантиметра от тях. Може и да няма нищо, което той би могъл да направи в случая, но все пак на следващият ден ще го мразите малко. Особено ако се оплаче, че е уморен. (От какво? Никога няма да разберете).

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
Етикети
cross