fbpx
Новини

23 медала по математика, информатика и физика от престижно международно състезание

6 февруари 2020

Толкова отличия са завоювали на на Международната Жаутиковска олимпиада в Казахстан българските момчета и момичета с олимпийски дух и убийствени знания. Преди две седмици представителита на 7 български училища, обединени в нашия отбор, пребориха сили с още 65 отбора от цял свят и резултатът е впечатляващ: 6 златни, 5 сребърни и 12 бронзови медала. 

Това е едно от най-престижните световни състезания, което се провежда едновременно в направленията математика, физика и информатика, четем в сайта на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

Равносметка за 2019 г. на националните ни отбори по природни науки е 76 медала: 12 златни, 38 сребърни, 26 бронзови, както и 3 почетни грамоти. Това е 95% успеваемост, защото почти всеки наш ученик се е върнал с отличие от състезанията, на които е участвал. Феноменално! Браво на всички деца и на техните родители и учители!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross