fbpx
Новини

172 часа стрийм забавления с благотворителна цел

25 януари 2024
благотворителен 172 часов стрийм

Ние си знаем, че всеки луд е с номера си, а някои с цял репертоар. Следващите хора са от втората категория, та и отгоре. Защото не са сами в своята лудост, а успяват да заразят и куп други. Става въпрос за благотворителното движение #гудгейм (за него сме писали и преди – ето тук).

#гудгейм обединява стриймъри, популярни личности, професионалисти от гейм индустрията и всички, които се кефят на видео игрите, зад обща кауза – създаване на фонд за стипендии за млади професионалисти, които искат да се развиват в областта на видео игрите. И го правят по начина, по който на тях им харесва, тоест чрез забавление.

Тази година летвата се вдига сериозно, защото дружината ще има 172 часа денонощен стрийм в последната седмица на януари. Хаосът вече започна на живо в този Twitch канал. И само като погледнете програма, можете да видите колко различни лица има най-голямата развлекателна индустрия в света.

Пълната програма може да разгледате тук. Ние само ще отбележим няколко събития – LAN парти с Китодар Тодоров и Георги Ненов. Класика с турнир по шах. Екстремни спортове, настолни игри, разговори с най-популярните стриймъри на видео игри у нас като ShadowHex и Gothika. И нещо рационално от Ratio – етиката в света на видео игрите. И нещо също толкова рационално, макар и от съвсем различна сфера – уроци по готвене с Мартин Кадинов, и уроци по йога. Така, де, старите геймъри вече ги болят кокалите и не могат да карат само на чипс.

#гг фондът набира средства чрез дарения по време на благотворителния стрийм. Освен това продава мърч (и бира) и приема спонсори.

Александра Илиева и Мартин Кадинов от екипа на #гг
Александра Илиева и Мартин Кадинов от екипа на #гг все още със свежи сили

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross