fbpx
Първи триместър

12 трика за по-лека бременност

8 януари 2019

Ако сте бременна или планирате дете, вероятно сте изчели безброй книги, за да се подготвите поне за предстоящите 9 месеца. Без съмнение бременността е чудо, но дори чудесата носят със себе си нежелани странични ефекти. От подуването до гаденето и всичко между тях, неизбежно ще се сблъскате с доста дискомфорт, за който ще си повтаряте „струва си“, но сигурно ще има моменти, в които ще подлагате това на съмнение.

Не забравяйте обаче, че по света има милиони жени, които ви съчувстват, защото са минали през същото. Затова, когато се отчаете, върнете се към този списък с 12 трика, които гарантирано ще направят бременността ви една идея по-лека.

  1. Комфортът е от първостепенно значение

Това е златното правило на бременността. Без значение какво ви е нужно, за да се чувствате удобно, ако е достъпно, грабнете го. Шоколадов сладолед в 10 вечерта? Или пък 5 чифта еднакви панталони с еластична талия? Действайте!

2. Хапнете в 3 сутринта

Сигурно ви се струва абсурдно, но ако страдате от ранно сутрешно гадене, винаги дръжте нещо за хапване на нощното си шкафче. Гаденето често се обостря при празен стомах, затова гризването на няколко солети след среднощната разходка до тоалетната може да ви спести тежкото повръщане.

3. Възглавниците са най-добрите приятели на бременната жена

Това ни връща към златното правило – комфортът е от първостепенно значение. Спането на една страна е най-препоръчителната поза, а често и най-предпочитаната. Поставете една възглавница под коремчето си и друга между коленете за постигане на оптимални опора и удобство.

4. Дръжте сутиена си във фризера

Летните бременности са пословично брутални – пот, пот, пот и пот… Винаги дръжте поне един сутиен във фризера, за да се разхлаждате в горещините.

5. Ябълковият оцет изпарява киселините в стомаха.

Или пък стойте далеч от люти храни, но това са пълни глупости, ако питате мен.

6. Приемайте помощ от всекиго!

Изгответе списък със задачи, за които се нуждаете от помощ, и когато някой ви предложи своята, приемете. Подкрепям независимите жени с 2 ръце, но тук ми се доверете – никога не отказвайте съдействие. Дори след раждането.

7. Приемайте достатъчно течности

Това е по-скоро нещо очевадно, отколкото „трик“, но не е трудно да се дехидратирате, когато във вас расте малък човек. Винаги носете със себе си бутилка вода. Така и вие, и мечето ще се чувствате в топ форма.

8. Банан срещу крампи в долните крайници

Какво? Това са глупости! Но е вярно. Ако крампи мъчат краката ви, пийнете чаша вода и изяжте един банан. Калият и магнезият в екзотичния плод облекчават мускулните спазми.

9. Ластик за коса… за панталони

Любим трик на много бременни. Освен това е задължителен за всяка майка, която иска да „изстиска“ още няколко месеца от дънките, които е носила, преди да забременее.

10. Кажете „пас“ на дрехите за бременни

Закупуването на 1 размер по-големи панталони ще ви осигури допълнителното място, от което се нуждаете по време на бременността. Със същия чифт можете да изкарате и периода след раждането. Това важи и за блузите. Дрехите за майки често са скъпи, затова не пренебрегвайте варианта просто да си купите една идея по-големи бройки от любимите си артикули.

11. Разширителят за сутиени спасява животи!

Не ви достигат няколко сантиметра около гръдния кош? Незабавно си потърсете разширител – ще ви излезе в пъти по-евтино от нов сутиен.

12. Джинджифилови бира или сладки срещу сутрешно граденe

Джинджифилът е известен с това, че успокоява стомаха и върши добра работа в борбата със сутрешното гадене. Вземайте по няколко джинджифилови сладки в чантата си, когато излизате.

Източник: ScaryMommy


Не забравяйте и компанията на новото приложение Майко Мила! Бременна съм!, чиято мисия е да ви преведе щастливо и безпрепятствено през бременността.

Повече за апликацията ще разберете, когато я свалите на своя iPhone или Android от съответния Store на телефона ви.

Майко Мила! Бременна съм! обещава да бъде ваш неотлъчен приятел и душеприказчик до края на бременността ви и никога, никога да не ви се сърди, ако в 12 през нощта му признаете, че много ви се яде диня със сладолед!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross