fbpx
Новини

10 000 лв. за отличен ученик, който иска да учи във Франция 1 година

5 декември 2021

Youth for Understanding България (YFU) и френският клон на организацията дават една социална стипендия в размер на 10 000 лв. на един български ученик, който иска да прекара една година във Франция, но няма възможност да осъществи мечтата си. Това е социална стипендия, която се отпуска на момче или момиче между 14 и 17 години, идващо от семейство с ограничени финансови възможности. 

Условията за кандидатстване са няколко: попълване на формуляр, средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца по-нисък или равен на 700 лв., както и академична справка за оценките през последната завършена учебна година.

Към това кандидатите трябва да добавят и едноминутно видео, в което разказват за любимия си известен французин, изтъквайки причините, поради които му се възхищават. Видеата трябва да са споделени в две от трите социални мрежи Facebook, Instagram и TikTok с тагове към @YFUFrance и @YFUBulgaria и хаштаговете #YFUFrenchConnection #MakeTheWorldYourHome #YFUFrance и #YFUBulgaria.

Ако се чудите дали изучаването на френски е условие за кандидатсване – не, не е. Но ако детето бъде избрано, е добре подготовката по езика да започне преди заминаването. 

Кандидатурите се събират до Коледа, 25 декември включително, а победителят ще бъде съобщен след Нова година. 

Хубавото е, че всяко дете, кандидатствало за социалната стипендия “The French Connection” и неуспяло да я спечели, автоматично ще бъде разгледано и за частичната стипендия “Shaping Future GenerationZ”, която дава отстъпка от 500 до 3500 лв. от годишната таксата за обучение в чужбина

Успех!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross