fbpx
И аз съм човек

10 ситуации, за които работещата майка живее

4 февруари 2019

Колкото и да ни повтарят, че всичко е въпрос на организация, денят на работещата майка рядко е предвидим: или срещата, която трябва да приключи в пет, приключва в седем без десет, или ще ни се обадят от детската, че детето е с температура (и колега ще каже уж любезно "пак ли?"), а за финал - намираш плодовете и зеленчуците, които сутринта 15 минути си кълцала и редила в кутията за обяд на детето, цели целенички и потъмнели, защото в лавката вече продават пица на парче... Има обаче и дни, в които боговете на графиците и на случайността са на наша страна - и ако ето тези невероятни ситуации, не се случваха от време на време, не знаем как щяхме да сме живи!

  1. Когато се приберете от работа ужасно късно и се окаже, че детето ви вече си е написало всичките домашни. И то правилно!

2. Когато имате почивен ден, но детската градина е отворена.

3. Когато вашата голяма, важна среща се мести, така че да успеете да отидете на голямото, важно училищно събитие на детето.

4. Когато от детската градина звъннат първо на мъжа ви, че детето ви е с температура - и той е този, който отнася погледа тип "пак ли?"(освен ако тези погледи не са запазени само за майки).

5. Когато новият ви шеф харесва числото 17:00 за край на работното време.

6. Когато си мислите, че ще сте последната майка, дошла да си прибере детето от детската/училище, но заварвате поне още едно-две деца...

7. Когато майките на тези деца ви поканят на чаша вино и това се превърне в едно добро приятелство (да не се бърка с пиянство).

8. Когато отворите кутията за обяд на детето и видите, че този път морковът, бананът и ябълката не са наръфани с презрение, а изядени.

9. Когато за училищното парти ви се падне да занесете салфетки и прибори, а не да се занимавате с надуване на балони, низане на пуканки за сурвачки или каквато и да било творческа дейност.

10. Когато детето ви с гордост обяснява на някого какво "интересно" нещо работите и на какви велики неща сте способни (оставете го да преувеличава на воля)!

Източник: WorkingMother


Още по темата:Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
Етикети
cross