fbpx
И аз съм човек

10 неща, които правят развода поносим

21 март 2018

Като се заженим, всичко е весело и готино, и малко имаме усещането, че тази небивала любов и разбирателство никога няма да имат край. Само че, понякога имат - да не кажем дори "често". И всичко се сгромолясва с такава сила, че чак става грозно. Но Adiba Nelson споделя няколко съвета за това как да запазим себе си от тежките удари на развода, които ще ни накарат да се чувстваме отново уверени и силни. Вижте и текста ни Моето голямо и щастливо семейство, пълно с разведени родители, а ако вие имате какво да ни споделите по темата "Развод и как оцелях след него" - чакаме ви на имейл maikomilabg@gmail.com! 

--------

„Добре ли си?“

Дори не мога да изброя колко пъти майка ми, приятелки, колеги и случайни хора на улицата са ми задавали този въпрос, когато се развеждах.

Всеки път, когато говорех за предстоящия ми развод с нотка сарказъм или се подигравах на някои изисквания, за които бившият ми настояваше, ме питаха: „Добре ли си? Сигурна ли си, че си ок?“. Категоричната истина беше, че бях напълно добре. Предвид това, че е имало дни, в които съм била възможно най-далече от това да съм „ок“, но в повечето дни бях наистина добре.

Моля, не ме разбирайте погрешно. Делото за развода ми сигурно е било едно от най-дългите в историята на неизвестните хора – година по-късно още бях свързана с този човек, но за това време бях научила много уроци, бях пълна с обич и смях.

Моята надежда към теб – човекът, който минава през развод или раздяла (и проклина оня ден, в който гладува, за да се напъхаш в проклетата булчинска рокля) – е, че до края си тази статия ще успее поне малко да те разсмее.

Защото истината е такава: това е само бледа брънка в торбата щуротии, която наричаме живот. Това е дребна прашинка в сравнение с великите неща, с които Вселената иска да те дари.

Затова ето 10 неща, които може да ти помогнат да избуташ тази ситуация по възможно най-приятния начин:

1. Плачи. За предпочитане в банята. Можеш да се престориш, че сълзите ти са малки капчици пот заради горещата вана или душ. И ако носиш спирала, можеш да си направиш селфи и да си представиш, че си ето този пич:

2. Крещи. На себе си в огледалото. На идиота в колата до теб. На снимка на бъдещия ти бивш. Просто покрещи. Изкарай го извън себе си. Чувството е адски яко! Само не крещи по малки деца или домашни животни! Това обикновено не завършва добре, а в някои случаи дори може и да те ухапят.

3. Пътувай. Много по-евтино е, когато пътникът е един. Освен това, можеш да разглеждаш каквото ти искаш. Искаш да се снимаш с Давид на Микеланджело (и пениса му)? Направи го. Искаш да отидеш на винена разходка из Италия? Скъсай кецовете от обикаляне на италианските изби. Това е твоето време.

4. Научи разликата между Мерло, Сира и Совиньон. Трябва да можеш да обясниш на докторите какво си пила, преди да ти дадат да пиеш активен въглен. А, вярвай ми, ще те накарат да го изпиеш.

5. Запознай се отново с изтънченото изкуство на мастурбацията. Не е нужно да лъжеш и да казваш, че никога не си го правила (просто лъжеш монитора си). И аз, и ти знаем, че си и вероятно си спряла, когато си се омъжила.

Обаче познай какво – сега се развеждаш, сега е най-чудесното време да си купиш вибратор. Да не говорим, че така никога няма да се разболееш от някоя болест, предавана по сексуален път, нито ще хванеш цистит, нито ще забременееш.

Плюс това има и порно. Наистина страхотно порно. Ще има дни, в които буквално ще ти се иска да дращиш по стената от липса на секс и тези две неща, все едно дали в комбинация или поотделно, ще те спасят. Няма такава адска ярост, като тази на незадоволена жена.

6. Започни бизнеса, който винаги си искала, обаче не си могла да осъществиш, защото досега си била заета да помагаш за сбъдването на чужда мечта. Да, ето, казах го. Знаеш за какво говоря, затова ставай и отивай да направиш нещо по въпроса.

7. Пей ВСИЧКИ песни в колата силно, ама наистина с пълно гърло. И се вживявай в тях. Бъди Бийонсе, която казва на Джей Зи „put a ring on it“. Погледни в колата до твоята на червен светофар и изкрещи с пълно гърло "Hello from the outsiiiiiiiiide". Превърни колата си в подвижно караоке. Ще изглеждаш като пълна откачалка за околните, но, честна дума, усещането е страхотно.

8. Изживей знойна любовна афера с лъжица и кутийка сладолед. Вярвайте ми, момичета, ако има нещо, с което си заслужава човек да изневери, това е този сладолед.

9. Направи нещо, което винаги си смятала за „много нетипично за теб“, само за да кажеш, че си го пробвала. Може да се случи нещо невероятно – може всъщност да ти хареса!

10. Ако трябва, хвани си любовник или любовница, както ти харесва. Бъди ясна и откровена с човека – кажи честно, че това е само чист секс, без никакво обвързване. Ако могат да го понесат и да се справят с идеята, забавлявай максимално.

Помни, че понякога ще има моменти, в които дори гинекологичният преглед може да те възбуди. Ако се случи нещо толкова особено и необичайно, докато си в най-неподходящия момент в лекарския кабинет, ще ти се иска да изчезнеш оттам и да се обадиш на някой да се срещнете след 15 минути у вас за страхотен, невероятен секс. И да е необходимо само: „Чакам те след 15 минути. Имам нужда от теб“. После да затвориш. Той или тя ще дойде, ще имаш страхотен оргазъм и двамата ще сте щастливи.

И така, заповядай. Десет неща, които да ти помогнат да минеш през бурята и (ако е възможно) да се опазиш от следите, които ще остави по теб.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross