fbpx
Новини

Предпоследно: децата от 1 до 4 клас на училище поне до края на седмицата

20 октомври 2021

Учениците от 1 до 4 клас в София да продължат присъствено да ходят на училище да края на седмицата, останалите – онлайн от утре, 21 октомври, предава dnews.bg. Това ще предложи Софийския кризисен щаб на министрите на здравеопазването и на образованието, съобщиха от СО.

Регистрираната заболеваемост в София на 14 дневна база е 812 на 100 000 души, това докладва директорът на Столичната здравна инспекция Данчо Пенчев на заседание на софийския щаб. 

Съгласно издадената вчера заповед на министъра на здравеопазването присъствените учебни занятия в училищата в София следва да бъдат преустановени от утре, 21 октомври. Детските градини и яслите продължават работа присъствено. Актуалните данни към момента са 4% карантинирани в начален етап на обучение, 7% - в прогимназиален и  8% - в гимназиален.

Въз основа на тези данни, както и заради изключително краткия срок на въвеждане на заповедта, софийският щаб предлага на министъра на образованието и министъра на здравеопазването, учениците от 1 до 4 клас в София да продължат в присъствена форма на обучение поне до края на седмицата, а всички останали да преминат на обучение в онлайн среда.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross