fbpx
Животът с деца

Чуднички идеи за Хелоуин

29 октомври 2017

Юхууу, иде Хелоуин! Много се радвате, нали? Търчите насам-натам из магазините, за да се снабдите с най-отвратителните маски, крила на прилеп и вампирски зъби, НАЛИ?

Е, щом е така, ето ви и от нас нещо - малко информация що е то Хелоуин и няколко идеи за маскиране на дребни и по-големи индивиди от семейството.

Хелоуин се провежда на 31 октомври, най-вече в англоговорящите страни, но от доста време - и в другоговорящи, защото е забавно и готино. По традиция децата се обличат в страшни костюми, носят тиквени фенери и обикалят съседите си да им искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива, ще им „изиграят номер“.

Може и да не го празнувате, а може и да виждате в този празник един чудесен повод за семейни спомени и общо забавление. Така или иначе, ако вкъщи имате ученик, вероятно ще ви се налага да правите китара от кутия за обувки или аквариум от кашон и сламки за някой от часовете в училище.

Защо не още един повод за семеен маскарад?

Ето няколко идеи за костюми на Хелоуин, идеални за братчета и сестричета. А вие, скъпи майки, можете преспокойно да се проснете възнак на дивана в хола и да се маскирате КАТО ЗАСПАЛИ. Никой няма да ви познае!!

Батман и Батчето му.
Хари Потър и Хедуиг.
Алиса и Белият заек от "Алиса в страната на чудесата"
Ариел и Себастиан от "Малата русалка"
Облак и Дъга.
Обичайните злодеи на Дисни - Круела Девил и Малефисент.
Малефисент и Спящата красавица.
Тролчета.
Пералнята и Сушилнята.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross