fbpx
И аз съм човек

Човек не е живял, ако не е пуснал пост в майчинска група

22 октомври 2020

Александра Попова решава да пусне пост по някаква тема в група с майки във Фейсбук, но бързо се отказва. За сметка на това не се отказва да ни напише един много смешен текст по темата с майките, постовете и коментарите. 

Ние четем с удоволствие, защото още преди време, когато споделихме с вас “Как една майка да оцелее въпреки другите майки”, си дадохме сметка, че едно от нещата, които най-силно каляват майчинския дух, са Фейсбук групите.

Освен ако не са такива като нашата - “Положението е Майко Мила!”. Тогава се калява предимно чувството за хумор.


Трябва да ви кажа, че това с майчинските групи си е голямо предизвикателство. 

Всеизвестно е какъв огромен кураж се изисква, за да пуснеш пост в група от майки. Последвалото почти винаги е една бавна и мъчителна дисекция на думите ти и изобилие от морални устои, вплетени в различните коментари. 

В добрите случаи се намира по някоя майка, навярно далечен родственик на Майка Тереза, която отговаря по същество на въпроса ти. Но вероятността да попаднеш на такава е колкото падаща филия с лютеница да се приземи на ненамазаната страна. 

И така в един хубав ден с моя приятелка дундуркахме няколкомесечното ѝ бебе, когато не щеш ли зърнахме пъпчици по врата му. 

ПЪПКИ!!! 

В рамките на следващите 3 минути и половина бяхме звъннали на педиатърката ѝ около 27 пъти, както и на всички приятели и роднини до 16-о коляно. 

Прегледът остана за утре, а за да се пробваме да свалим пулса ѝ от стойности близки до средната скорост на Ламборгини Авентадор, оставаше само една опция – и със страхопочитание погледнахме към лаптопа. В този момент през главата ми мина вероятният развой на нещата, а именно:

“Здравейте, мами! На 5 месеца сме и днес забелязах странни пъпчици по вратлето – прилагам снимки в коментар. 

Не изглежда да ни сърби, само е леко зачервено. Педиатърката засега не ни вдига телефона, а ми е малко притеснено. 

Дали някоя от вас се е сблъскавала с такъв обрив и с какво сте мазали? Само моля без хапливи коментари, ясно е, че ще отидем и на лекар.” 

Майка 1: От короната е. Четох на едно място, че при толкова малки деца понякога се проявава така. Най-добре си направете тестове цялото семейство, както и всички, които сте поглеждали в предните 3 месеца.
(получило 22 смеещи се човечета, едно сърдито и един лайк) 

Майка 2: Не искам да ви плаша, но дъщерята на най-добрата приятелка на братовчедка ми имаше нещо подобно, и се наложи да я оперират по спешност три пъти в Пирогов. Най-добре възможно най-бързо отидете и пуснете кръвна картина, урина, щитовидни хормони, желязо, пикочна киселина и холестерол. (получило един лайк) 

Майка 3: незнам какво е това но много приличана обриви сина ми имаше такъв покраката едвам се управихме цялолято свекърва ми го води на Сфоия на прегледи беше ужасно мажа ми също маше ма май не тъкова дано се усправи (получило 8 сърдити човечета и 5 смеещи се)

Майка 1 към Майка 3: Научете се да пишете и тогава коментирайте! Може ли такова нещо, голям човек пък и майка и толкова правописни грешки! Такъв ли пример давате на детето си!
(получило 22 лайка)

Майка 3 към Майка 1: Госпожо незнам какав ви е проблема майнямате достатачно внимани аз заразлика от вас имам и нямада се занимавам да ви одговярям!!!
(получило 2 смеещи се човечета)

Майка 2 шерва гиф на Майкъл Джексън ядящ пуканки от клипа на “Трилър” 

Майка 4: А звъняхте ли на лекар? Толкова малко дете, веднага трябва да се консултирате с дерматолог. Безотговорно е, докато детето ви се мъчи, да си пишете по Фейсбук. Ние тук не сме лекари.
(получило 28 лайка)

Майка 5: Не мога да повярвам, че има такива майки! Детето е почервеняло, видимо е с дискомфорт и е само на 5 месеца, а майка му си седи да си пише по групите! Вие сте за социалните!!! (прави скрийншот на поста и го публикува в друга група “Безотговорни майки”; уведомява Тази сутрин, Новините на Нова и ГДБОП)
(получило 35 лайка)

Майка 6: А пробвахте ли с крем “Здраве”, винаги помага?
(получило 12 лайка и едно сърчице)

Майка 7: +1

Майка 8: +1

Майка 9: +1

Майка 10: Имах такова преди 38 години. Биха ми инжекции, пих 12 вида антибиотик и мазах с кортикостероиди. Не мина. Оставихме го така и видях, че след това се е махнало. Не знам от какво точно, но мога да потърся рецептите от тогава. Или да се свържа с лекаря ми. Ако е жив.
(получило 2 лайка) 

Майка 11: А на лекар отидохте ли? Не знам какво очаквате да ви кажем тук по снимка!
(получило 17 лайка)

Майка 12 към всички: Защо нападате жената така, вижте че е написала че ще отиде на лекар! Помислете малко, вие не помните ли какви сте били с новородените ви бебета! Хайде стига вече нападки, това българите затова сме на тоя хал!
(получило 9 сърчица и Нобелова награда за мир)

Майка 13: Чувала съм за такива обриви, но с моите деца никога не съм имала. Цял живот са гледани с много любов и внимание и не са боледували!

Малкият се научи да чете на 2 години, тръгна на училище на 5 и взе три години за една. Влезе в СМГ на 8, но му беше скучно. Сега говорим с ректора на Софийския да го преместим там Висша математика.

Каката учи ядрена физика в Германия и след три месеца се жени за едно страхотно момче от добро семейство с възможности. 
Успех на вас с обрива!
(неполучило нищо, профилът ѝ е прегледан общо 127 пъти в следващите 15 минути)

Майка 14: И аз на големия ми син така му треперех, малката изобщо не я мисля. Беше на четири месеца като отидохме на палатка за цяло лято.

Там изкара шеста шарка – нали така беше онова с обрива, силна кашлица, нещо на ухото и няколко вируса с висока температура, ама не съм сигурна колко, че термометъра ни остана на Търново.

Нещо се поду по едно време, май от заргана дето го беше хванал мъжът ми или от фъстъците. Ама то ядеш фъстъци и то иска – как да не му дадеш. Един Бог знае как се джвака фъстък с венец. 

Лекарства не съм давала, то организЪма си знае. А с нас беше едно момче, дето дядо му е бил лекар, и той вика “к'во го мислите детето, ще се оправи”. Май е добре вече, само ме дразни че нонстоп ѝ текат някакви зеленикави сополи и само ги яде.

Ама мисля, че няма температура – миналата седмица я пипах и не пареше. И момчето с дядото лекар вика “така като я гледам температура няма”. Живейте си живота, стига сте се вглеждали толкова в тия деца, и майките са хора!
(получило два лайка, 4 сърдити човечета и 15 изумени)

Майка 5 тръгва да прави скрийншот на последния пост, но вижда че в групата "Безотговорни майки" някой ѝ се е заял, и забравя. 

Майка 15: Разноцветен лишей е това. Не искам да ви плаша, но са много упорити. Мажете с ракия и пийте антибиотик, поне няма да навреди. Аз преди години пих за акне тетрациклин, може да опитате. Имам една отворена опаковка вкъщи, ако искате ще ви я подаря.
(получило 1 лайк и 8 сърдити човечета)

Майка 1 към Майка 15: Вие нормална ли сте!? Ракия и антибиотик на 5 месечно и то някакъв останал от преди потопа!!! Така ли се предписват лекарства по интернет!

Те хората затова ли учат с години медицинско образование, за да раздаваме ние каквито ни скимнат диагнози и лекарства по групите! И искам да ви кажа, че антибиотиците се изписват за конкретния проблем от ЛЕКАР, а не от видимо необразовани хора по фейсбук!
(получило 38 лайка)

Майка 15 започва да сглобява заковаващ отговор към Майка 1, но сведенията в Гугъл не работят в нейна полза.  

Майка 16: Алергична реакция. Бързо идете НА болница, че много се пудуват. Мойта дъщеря така лежа 6 дни на орбазон. Трябва да пазите голяма диета – без млечни, месо, плодове, зеленчуци, хляб, риба и храна като цяло. Може напримерно заю баю и солети.  

Сменете всичко в къщи  дивани, чаршави. Най добре се преместете в друго жилище ако имате вазможност. Или град, че от въздоха също се вдигат пари и дразнат  корема по накякав начин.  

При нас се указа от гумените мечета. Секи ден и зимах на връщане от децката, че много гладно детето. Сега и зимам чипс и няма проблем. (получило 2 лайка 5 сърдити човечета и едно изумено)

Майка 7 към Майка 16: Извинете, но вие наистина ли си храните детето с чипс и гумени мечета? После защо децата ни са затлъстели.
(получило 29 лайка и 2 смеещи се)

Майка 16 към Майка 7: Абе моля ви се такива като вас веганки ли кви сте само ни обърквате децата. Като ми почнете с някакви префарцунени яданета като по мастаршефа се едно на нас нещо ни е станало от мекици и банички. То па вие знаете кво има в броколито и киноато дето го ядете!!!!
(получило 1 лайк и 2 смеещи се човечета)

Майка 8 към Майка 7: А вас като малка само с чия и щастливи кокошки ли ви изхранваха извинете? Нещо стана ли ви като сте закусвали пържените филии на баба ви със сладко? Тъпчѐте си децата с киноа и годжи бери и ще видите какво ще стане в училище като ви видят гърба! 

И не виждам какво им има на детските кухни, че ще седя аз пред печката да се трепя цял ден. Там поне минават някакъв контрол, а вие като си купите морков от магазина, и много знаете с какво е пръскан. 

Какво лошо намерихте в баничката с боза за закуска или в попарата не разбрах – колко поколения така сме израснали! Още малко и шкембето ще ни спрете! Хайде стига превъзнасяне!!!
(получило 43 лайка и награда за опазване на културно наследство)

Майка 7 се бие по челото, излиза от Фейса и отива да кисне чия, за да си намести чакрите. Пред достопочтеното шкембе всеки е безсилен.

Майка 17: Уроки са това, някой със зли очи го е гледал във врата. На 17-ия ден от пълнолунието, когато Венера е в девети дом, излезте с бебето в полунощ и вървете 317 крачки източно. 

Плюйте в пазва няколко пъти, плюйте през бебето, плюйте в неговата пазва, плюйте през рамо, изобщо плюйте на воля. Водата пречиства. Наложете после малко котешка кръв с нокът от водно шаварче върху обрива и до година ще мине. 

През това време не излизайте на слънчева светлина – разваля магиите. Успех и ако ви трябва котешка кръв – пишете на лични.
(неполучило нищо, две майки проверяват “водно шаварче” в Гугъл, една напуска групата. Четвърта тръгва да се смее на поста, но лаптопът ѝ избухва в пламъци)

Майка 18 шерва скрийншот на скрийншота на Майка 5 от групата “Безотговорни майки” надлежно придружен от кепшън разясняващ степента на провинението. 

Майка 5 напуска групата и страната. 

Админ заключва поста и пише дълго и напоително слово относно хорската доброта. Приканва хората да не ловуват котки за кръв. 

А ние по някаква странна причина се отказахме от поста.

Обривът мина след два дни.  


Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross