Животът с деца

Човекът, обществото, малкото овчарче и други грозотии

9 октомври 2018

В България вече сме свикнали да виждаме спорни образци на изкуството, особено изглеждащи паметници в чудовищен размер, плочки, нахвърляни на око и без да кореспондират по никакъв начин с околните сгради... въобще, обръгнали сме на грозотии, един вид!

Не подозирахме обаче, че прийомът "може да е грозно, но затова пък ще го направим в много бройки" е застигнал и най-малките чрез кориците на читанки и буквари.

Размазани лекета с бледи очертания на надрусана котка, конници, препускащи в облаците, есенни листа на фона на баскетболна топка и рисунка на  разполовен... нар (?!?), овчарчета и снимка на ЯБЪЛКИ, кацнали до храм-паметник "Алексадър Невски" - това са само част от безумията, които открихме днес и бързаме да ви ги покажем, защото просто не се издържа!

Константина Миленкова е селектирала няколко корици на учебници за 4 клас, чийто сюрреалистичен графичен дизайн се бори за вниманието на 10-годишни хлапета, свикнали с графиката на Minecraft, Fortnite и пр.

"КОЙ одобрява кориците на учебниците, за Бога?!?!?!", пита тя. "Чий болен мозък сложи този изрод на корицата на учебник по изобразително ИЗКУСТВО?! И тази мокра котка с тиган в ръката и силно разстройство на корицата на Читанката... А сърфистите в небето над цар Иван Александър няма да коментирам изобщо..."

Графиките на сърфистите от корицата на Човекът и обществото всъщност са част от цялостната концепция на съдържанието на учебника, като ги виждаме още под формата на изследователи, колоездачи, скиори, риболовци, овчарчета, ездачи на магарета или обикновени екскурзианти с цел децата да опознаят многообразието на родината.

Молим ви от сърце, ако у вас имате някакъв подобен шедьовър от учебния материал на детето - ПРАТЕТЕ НИ ГО, да го популяризираме!!

 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross